Kan man stole på Tripadvisor?

Kan man stole på tripadvisor


VG kom nylig med en artikkel om hvordan hoteller "kjøper" seg ros på Tripadvisor (les den her). Det er selvfølgelig trist at noen faller for fristelsen å forsøke å jukse til seg bedre rating.

Jeg er selv aktiv bruker av Tripadvisor både som leser og bidragsyter og har tenkt å forsette med det i fremtiden. For å sikre deg mot falske innlegg kan du følge noen enkle råd:

  • Ikke legg vekt på rosenrøde innlegg skrevet av folk som kun har skrevet et enkelt bidrag. Jukserne finnes ofte blant disse. 
  • Under brukeren til venstre ser du "stjernen" som viser hvor erfaren bidragsyter som har skrevet innlegget. Legg vekt på innleggene fra de mest erfarne og les gjerne noen stykker
  • Er du usikker kan du sammenligne Tripadvisors rating med karakterene fra en bookingside hvor kun de som faktisk har booket kan gi karakterer. Viser disse veldig motsatt så er det kanskje grunn til litt mistanke.

En god side å bruke for dette er Hotelscombined som kombinerer karakter fra de største bookingsidene som Hotels.com, Booking.com og Agoda og kommer med et lite sammendrag fra alle.

Også DinSide kom nylig med en artikkel om det samme tema du kan lese her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World