Booke billig hotell med Priceline

Har du lyst å bo på gode hoteller med opp til 60% prisavslag? Det er fullt mulig hvis du er villig til å booke dine hoteller uspesifisert. En av sidene som tilbyr dette er amerikanske Priceline. Konseptet går ut på at du byr på hoteller på datoene du ønsker. I motsetning til Hotwire ser du ikke prisen og heller ikke hvilke fasiliteter som tilbys.

Hvordan går du frem:

Gå inn på Priceline og "Name your own price". Vi anbefaler at du bruker siden til Priceline UK for å slippe problematikk med amerikanske stater og postnummer når du skal skrive inn adressen. Velg så by og datoer og du får opp et kart over områder på høyre side og på venstre side velger du hvilke områder du vil bo i og hvilken standard du ønsker:
Så oppgir du prisen (eks skatter) du er villig til å by for hotellrommet og navnet reservasjonen skal stå på. På neste side får du oppgitt totalpris med skatter og avgifter og går videre til siden der du taster inn kontaktinfo som vist nedenfor:Deretter oppgir du kortdata og bekrefter ditt bud. Etter noe sekunder får du oppgitt om ditt bud har blitt godtatt. Har det gjort det får du oppgitt hvilket hotell du har fått da kan det ikke avbestilles.

Er dette trygt å bruke? Jeg har bare gode erfaringer med Priceline og har brukt de mye i både USA og Europa. Selv om tjenesten er laget for det amerikanske markedet så fungerer det fint for andre nasjonaliteter. Jeg har selv brukt tjenesten 10-12 ganger og har alltid vært fornøyd i forhold til forventninger. Hotellene bruker Priceline til å selge rom som ellers ville stått tomme så prisene styres veldig av tilbud og etterspørsel. De eies av samme selskap som Booking.com og har eksistert i mange år.

Det vanskelige er å bestemme seg for hva man skal by for å få best mulig pris som aksepteres. Her kommer noen tips for deg som vil prøve dette:

1. Ta en titt på hvordan prisene er for samme by og område hos konkurrenten Hotwire. Det gir en pekepinn på hva du må ut med og du bør prøve deg med priser litt under dette.

2. Du kan også ta en titt på det amerikanske forum betterbidding.com. Der finner du lister på hvilke hoteller som er dukket opp i de ulike områdene og kategoriene. Du kan søke på byer og se hvilke hoteller andre har fått til hvilke priser. Les gjerne litt i dette forum da du kan lære mye av hvordan andre har lagt opp sin "Bidding Strategy". Vær obs på at priser angitt på betterbidding er i dollar og på priceline UK byr du i pund!

3. Har ditt bud blitt avvist må du i utgangspunktet vente i 24 timer før du kan gjøre et nytt forsøk. Ellers må du legge til et nytt område eller en ny kategori. Dette kan dog forbigås ved å gjøre søk fra en annen IP adresse og bruke et annet kredittkort

Priceline tilbyr rom i USA, Canada, Mexico, Karibien, Europa og noen byer i Asia. I Skandinavia er det enn så lenge bare København som dekkes.

Skriv gjerne en kommentar hvis du har noen spørsmål rundt Priceline eller les våre generelle sider om billig hotell

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World