Spar penger på egenandels forsikring på leiebil!

Egenandels forsikring leiebil

Er du lei av å betale for dyre egenandels forsikringer når du henter ut en leiebil på ferie i Spania, Italia eller andre solfylte land? Det finnes heldigvis forholdsvis enkle måter å slippe unna disse kostnadene. 

Mange leiebil firmaer i både Norge og resten av Europa opererer med høye egenandeler på kaskoforsikring. VG har nylig skrevet en god artikkel om hva du må tenke på når du leier bil som belyste dette. Kostnadene på å forsikre seg med null egenandel (såkalt Superforsikring) når du henter ut bilen ligger som regel fra rundt kr 75 og opp til kr 200 per dag. Disse forsikringene har blitt en melkeku for leiebilselskapene etter at prispress gjør at de knapt tjener penger på selve leien. En tilsynelatende billig leiebil kan da ende opp med å koste det dobbelte så sjekk betingelsene nøye på kasko- og tyveriforsikring før du bestiller en leiebil. 

Hvordan kan du da slippe unna disse høye egenandels forsikringene?

Egenandels forsikring for leiebil via kredittkortet:
Kredittkortet Remembercard* er et av kortene i Norge som tilbyr dette til en lav pris. Kortet har ingen årsavgift og du betaler kun kr 249 per år for deres trygghetspakke som inneholder egenandelsforsikring for leiebil. Kortet dekker da opp til kr 25000 per skade hvilket er nok hos de fleste leiebilfirmaene. I tillegg kan du også få rabatt på leiebil, hotell og mye annet via deres fordelsprogram re:member reward. Les mere om dette på min side om rabatt på hotell.

Andre kredittkort i Norge som tilbyr tilsvarende forsikring er:
  • Handelsbanken Gold (kun for kunder av banken), 
  • American Express Eurobonus Platinum
  • Bank Norwegian Visa (kr 249 per år)
  • Sparebank 1 Mastercard (kun for kunder av banken)
Du kan lese mere om fordelene med noen av disse kortene på siden om beste kredittkort for reise.

Husk at hele billeien må være betalt med respektive kort for at forsikringen gjelder. De fleste utleiere kommer til å reservere et beløp tilsvarende egenandelen på kortet hvis du ikke tegner deres egne forsikring. Da er det uansett en fordel å ha et kredittkort og ikke bruke Visa debetkortet fra banken. Da påvirkes nemlig ikke disponibelt beløp på kontoen.

I artikkelen i VG ble det også gjort en pristest hvor leiebil selskapene jeg anbefaler her på bloggen scorer veldig bra. Les mer om disse selskapene og flere sparetips på min side om billig leiebil.

Egenandels forsikring for leiebil via reiseforsikringen:
De siste årene har flere og flere reiseforsikringer begynt å inkludere dekning av egenandel for leiebil om du tegner deres beste reiseforsikring. Europeiske kaller sin for "Super" mens den hos DNB heter "Reise Best". Disse koster noen hundrelapper ekstra per år men der er verdt pengene om du leier bil av og til. I tillegg til egenandels forsikring har disse forsikringene også forbedret dekning på mange områder.

Ønsker du ikke å skaffe deg et nytt kredittkort eller har en helårs reiseforsikring med dekning så tilbyr Autoeurope å kjøpe en egen forsikring som dekker egenandel når du bestiller bilen. Det er billigere enn å kjøpe forsikringen lokalt. Men vær obs på at utleier da fortsatt gjør en reservasjon av hele beløpet for egenandelen da forsikringen ikke går via de. Du kan også se etter priser med "no excess" når du søker da er egenandelen null. 

Obs! Leier du bil i USA via en norsk side så har kaskoforsikringen null i egenandel. Da trenger du ikke tenke på egenandels forsikring.

*Eff. rente på Remembercard 25,4 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.408.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World