Fly business med SAS - billig oppgradering!


Har du lyst å oppleve business class på langdistanse med SAS men betaler billetten av egen lomme? Da kan et godt alternativ være å prøve tjenesten Optiontown. Hos Optiontown kan du kjøpe en standby oppgradering på SAS sine langdistanseruter. Det hele fungerer som følger:

1. Du kjøper din flybillett med SAS som vanlig.
2. Etter det går du inn på Optiontown sine sine sider og bestiller oppgraderingen. Prisen varier etter etterspørsel og hvor lang tid det er igjen til avgang. Normalt har prisene ligget på ca EUR 130 for oppgradering til Economy Extra eller ca EUR 260 for Business Class en vei så lenge du bestiller i god tid. I tillegg kommer et lite ekspedisjonsgebyr (EUR 3) som ikke er refunderbart. Du må betale med en gang.
3. Dersom du blir oppgradert får du beskjed senest 24 timer før avgang.
4. Blir du ikke oppgradert refunderes pengene minus ekspedisjonsgebyret.

Er dette en god deal?

Personlig syntes jeg det. For rundt kr 4000 ekstra tur / retur kan du reise i luksus, får tilgang til lounge og får også bonuspoeng beregnet etter den nye klassen. En flyvning til Asia oppgradert til business class tur / retur gir eksempelvis nok bonuspoeng for en reise til sentrale Europa og også oppgradering til Eurobonus Silver.

Hvordan er sjansene for å bli oppgradert?

Om du blir oppgradert avhenger selvfølgelig av bookingsituasjonen i de ulike klassene. Størst sjanse har man i ferieperioder der business kabinen ofte er nesten tom og SAS overbooker økonomiklassen for å fylle flyet. I følge erfaringer fra ulike flyforum ender nok 2/3 i snitt med å bli oppgradert. Selv har jeg foreløbig prøvd det en gang med suksess og kommer til å prøve det igjen i fremtiden!

Les mer om dette på SAS sine sider.

Les også gjerne vår artikkel om hvordan du kan få kr 60 i rabatt per flybooking hos SAS

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World