Reisetips og hotell anbefalinger for Bangkok


Reisetips Bangkok


Bangkok er en fascinerende storby full av god mat langs gatene, shopping og intensiv lyd og lukter. Har du tenkt deg til Thailand så er det verdt å tilbringe noen dager her på vei til eller fra badeferie

Flyreise:
Utvalget og konkurransen på flyreiser til Bangkok er enormt og kampanjepriser er tilgjengelig store deler av året for under kr 5000. Thai Airways og Norwegian flyr direkte fra Oslo til Bangkok. Med Norwegian kan du fly med nye Boeing Dreamliner men største ulempen her er dagfly tilbake fra Bangkok. Går det bra med en mellomlanding er Qatar Airways og Turkish Airways to selskaper kjent for god service. Begge disse selskapene har også ofte kampanjer på business class for de som vil unne seg litt luksus på vei til Thailand. Personlig reiser jeg gjerne med SAS (flyr kun i vinterhalvåret) pga gode avgangstider på sen kveld. Det gir meg mindre jetlag og gjør avreise rett etter arbeidsdag mulig. Hos SAS kan man også prøve å oppgradere billetten til business class med Optiontown. Med base i Bangkok kan du lett oppleve andre deler av Thailand og Asia da utvalget av lavpris selskaper som Air Asia er stort.

Hotell tips og anbefalinger:
Bangkok er en by hvor du får mye hotell for pengene. Snittprisen på et hotellrom i Bangkok ligger på rundt kr 700 per natt i følge tall fra Hotels.com. Ofte kan du her få rimelig priser fra kr 1000 og oppover på luksushotell. Noen anbefalinger fra meg er:


Tower Club at Lebua (kjent fra Hangover 2) er populært blant skandinaver. Her får du store suiter, god service, en fantastisk frokostbuffet og tilgang til en lounge med gratis mat og drikke på dagtid. Priser fra kr 1000 per natt. Hotellet ligger kun noen minutters gange fra Skytrain og båtene som trafikkerer elven Chao Phrayo. Ta gjerne en drink i Skybaren men vær forberedt på "norske" priser.

Grand Swiss Sukhumvit er et godt alternativ for deg som vil bo rimelig og godt i det populære området Sukhumvit. Hotellet ligger i en rolig sidegate kun 200 meter fra nærmeste Skytrain stasjon. Rom med frokost fra kr 500 per natt og legger du til et par hundrelapper får du et Club room med tilgang til lounge.

Varee Diva Bally Sukhumvit er et alternativ for deg som vil bo billig i gå avstand fra Sukhumvit. Her får du store rom fra kr 250 per natt (uten frokost). 

For andre gode hoteller i Bangkok til best mulig pris prøv gjerne min søkemotor for hotell (i samarbeid med Hotelscombined). Den sammenligner priser fra alle de store bookingsidene og kombinerer dette med gjestevurderinger for å gi deg populære hoteller til best mulig pris.

Restaurant anbefalinger:
Høydepunktet i Bangkoks matkultur er street food. Vil du gjøre det på en kontrollert måte meld deg gjerne på en av turene til Bangkok Food Tours. Du får oppleve 5 spisesteder på en 3 timers gåtur. De har også en kveldstur i Chinatown.

Sightseeing i Bangkok:
Vil du oppleve Bangkok på en god måte så lei en privat guide. Guidene fra Tour with Tong kan jeg varmt anbefale både for guiding lokalt i Bangkok eller deres dagsturer til feks Floating Market eller Riwer Kwai. Turene skreddersys etter kundens ønsker og guidene improviserer underveis om du ønsker det. Les mere om dem i min artikkel om guide i Bangkok. Ellers kan jeg anbefale et besøk i Grand Palace og en båttur på elven Chao Praya

Shopping i Bangkok:
Området rundt Siam Square (National Stadium med Skytrain) er området for shopping. Her finner du det berømte kjøpesenteret MBK på 7 etasjer fylt med ekte varer, piratkopier og suvenirer. For litt mere eksklusive varer og kjedebutikker beveger du deg enkelt bort til Siam Senter og Siam Paragon. 
Ellers bør du få med deg et besøk på Chatuchack Weekend Market, som navnet antyder er det kun åpent i helgene.

Prisnivå i Bangkok:
Prisnivået i Bangkok er lavt og som nevnt ovenfor kan man her unne seg et godt hotell uten at det koster for mye. Mat er også rimelig i Bangkok du får et enkelt måltid for rundt kr 15 og en 3 retters middag på en middels restaurant ligger på kr 90. En halvliter lokalt øl (Singha eller Chang er de mest kjente ligger) på kr 15. Priser er hentet fra Numbeo.

Håper disse reisetips hjelper dere til et hyggelig opphold i Bangkok. Har du noen spørsmål så still de gjerne i kommentarfeltet nedenfor. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World