Prisnivå USA

Med en stigende dollarkurs på over 8 kroner lurer mange på hvordan prisnivået har blitt i USA. Vi forsøker i denne artikkelen å gi deg en pekepinn på hva det koster å feriere der for tiden.

Først og fremst varierer prisene veldig mellom de ulike byene i USA. Den amerikanske siden Gobankingrates har laget en oversikt over de dyreste og billigste byene basert på kostnaden på hotell, mat og transport. Blant de 5 billigste byene finner vi Las Vegas på en første plass og Orlando på en tredje plass. Listen over de dyreste byene ledes ikke uventet av New York med San Francisco på en tredje plass. Videre finner vi Los Angeles på en 8. plass og Miami på en 9. plass blant populære destinasjoner for Nordmenn.

Nedenfor har jeg oppsummert prisnivået i de viktigste byene i USA. Samtidig har jeg sammenlignet kostnaden for et turistdøgn (hotell, mat, transport etc) med tilsvarende for Oslo.

Prisnivå Las Vegas:
Grunnen til at Las Vegas er billigst ligger først og fremst i den sterke konkurransen om turistene. Hotell er billig og spesielt ukedager er tilbudene gode. Snittpris på et hotelldøgn ligger på 83 USD for 3 stjerner og 132 USD for 4 stjerner. Beregn 13 USD for en billig middag på en enkel restaurant eller 30 USD i snitt for en 3 retters middag (eks drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 3 USD. Du kan få gratis drinker i alle casino mens du spiller. Las Vegas kan med andre ord by en billig ferie så lenge du ikke faller for fristelsen å spille bort alle pengene. Prisen for et turistdøgn ligger 45% under Oslo. Les gjerne min artikkel med tips og hotellanbefalinger for Las Vegas.


Prisnivå USA - Las Vegas Strip


Prisnivå Orlando:
Også i Orlando er prisnivået hyggelig. Hoteller er billige hele året med mindre du treffer på en av de store kongressene som fra tid til annen arrangeres her. Snittpris på et hotelldøgn ligger på 111 USD for 3 stjerner og 189 USD for 4 stjerner. Beregn 15 USD for en billig middag på en enkel restaurant eller 25 USD i snitt for en 3 retters middag (ex drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 4,25 USD. I Orlando er det gjerne billettene på parkene som er den store utgiftsposten. Prisen for et turisdøgn ligger 40% under Oslo. Les hvordan du kan spare litt penger i min artikkel om billetter til Disney World eller reisetips og anbefalte hoteller i Orlando.

Prisnivå New York:
Ikke uventet er New York den soleklart dyreste byen å feriere i. Hvis man ser bort fra lavsesong i Januar til Mars er hotellprisene skyhøye. Snittpris på et hotelldøgn ligger på 253 USD for 3 stjerner og 308 USD for 4 stjerner. Beregn 18 USD for en billig middag på en enkel restaurant eller 35 USD i snitt for en 3 retters middag (eks drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 6,00 USD. Så selv om flybilletter til New York ofte kan finnes til priser rundt kr 3000 blir ferien fort mye dyrere enn andre deler av USA. Vi kan anbefale påsken og Mai for langhelger i New York da er prisnivået på hotell fortsatt på et fornuftig nivå. Dyreste perioden er September og førjulstiden når alle vil til New York på shopping. Prisnivået på et turistdøgn ligger i overkanten av Oslo priser. Les gjerne min artikkel med tips om hoteller i New York

Prisnivå San Francisco:
San Francisco og også en dyr by å feriere med sin tredjeplass på listen. Hotellprisene er på sitt høyeste i perioden Juli - Oktober hvor turistsesongen avløses av en høst med mye store konferanser i byen. Snittpris på et hotelldøgn ligger på 227 USD for 3 stjerner og 277 USD for 4 stjerner.  Beregn 15 USD for en billig middag på en enkel restaurant eller 38 USD i snitt for en 3 retters middag (ex drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 6,00 USD. Prisnivået på et turistdøgn ligger rundt 10% under Oslo. Les gjerne min artikkel med reisetips og hotellanbefalinger for San Francisco.

Prisnivå USA - Golden Gate Bridge


Prisnivå Miami:
Miami er heller ikke noen billig by å bo i. Her er hotell dyrest i helgene og høysesongen som normalt strekker seg fra jul til påske. Snittpris på et hotelldøgn ligger på 176 USD for 3 stjerner og hele 295 for 4 stjerner som nesten er på nivå med New York. Beregn 15 USD for en billig middag på en enkel restaurant eller 30 USD i snitt for en 3 retters middag (ex drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 4,00 USD.  Prisnivået på et turisdøgn ligger 30% under Oslo. Les gjerne min artikkel med reisetips og hotellanbefalinger for Miami.

Prisnivå Elektronikk:
Idag ligger prisen på billigste Iphone 6 i New York på 706 USD inkludert sales tax. Dette tilsvarer med dagens kurser rundt kr 5825. Samme telefon kan du i Norge kjøpe for kr 6190 så tidene hvor det var store penger å spare på elektronikk er definitivt over.

Prisnivå Klær og sko:
På klær og sko kan du fortsatt spare en del penger i USA og da spesielt hvis du handler på et av de mange outlet. I Orlando ligger prisen på et par Levis jeans på 32 USD og 70 USD for et par Nike joggesko (+6% sales tax). Går reisen til New York kan jeg anbefale å reise på Jersey Gardens outlet, der betaler du ikke sales tax på klær og sko!

Bilferie i USA:
Har du planer om en bilferie langs vestkysten eller rundt i Florida kan vi anbefale å ta en titt på roadtripusa.no for tips og inspirasjon. Der finner du også en artikkel om budsjett for en bilferie i USA

Kilder:
Snittpriser på hotel er hentet fra Hotels,com Price index. Artikkelen vår inneholder 2014 tall, oppdater rapport finner på linken.
Priser på restaurant, drikke, klær og travel index er hentet fra Numbeo.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Billige billetter til Disney World