Reisetips og anbefalte hoteller i Orlando

Reisetips og Hoteller Orlando

Orlando kan vi trygt kalle for verdens største lekeplass for barn og voksne. Ingen steder i verden finnes så mange fornøyelsesparker samlet i en og samme by. Kombinerer du dette med et stort utvalg hoteller i alle prisklasser, masse outlet shopping og ikke minst et godt utvalg golfbaner har du oppskriften på hvorfor byen er populær hos Nordmenn i alle aldre. Beste tiden å besøke Orlando med tanke på været er Oktober / November eller Mars / April. Vinteren kan være litt kjølig og sommeren varm og fuktig men det er fortsatt mulig å nyte en god ferie for det. Ønsker du en rimelig reise til Florida er November og tiden før jul en perfekt periode. Da er prisene på både flybilletter, hotell og ikke minst cruise på det laveste og du kan få med deg litt julestemning også. Orlando er ofte et reisemål som kombineres med bilferie i Florida.

Flyreise:
Norwegian flyr direkte fra Oslo til Orlando en gang ukentlig. Ellers krever flyreisen et stopp i enten New York, Amsterdam eller Frankfurt. Kampanjepriser utenfor høysesong (sommerferien og tiden fra jul til påske) kan man normalt finne fra rundt kr 3500 og oppover. Mange som besøker Orlando gjør deg også som en del av en rundreise i Florida og flyr ene eller begge veiene via Miami. Les vår temaside om billige flybilletter for tips om hvordan du finner de billigste billettene. 

Hotell tips og anbefalinger:
Orlando har et enormt utvalg av hoteller og prisnivåene er generelt lave. Nordmenn la i 2016 i snitt igjen kr 1103 for et hotellrom per natt i følge tall fra Hotels.com. Best valuta for pengene får man om man bor litt utenfor selve Disney området for eksempel i området Lake Buena Vista. Noen anbefalinger på hoteller:

Reisetips og hoteller i Orlando

Staybridge Suites Lake Buena Vista tilbyr 1 og 2 roms leiligheter med kjøkken som er perfekte for barnefamilier. Shuttle til Disney og frokost inkludert som alltid hos Staybridge.

Holiday Inn Resort & Waterpark er et hotell med et lite badeland som er populært blant de minste. Her får du familievennlige rom med køyesenger

Drury Inn. & Suites er et bra alternativ for den prisbevisste barnefamilien.  Her er både frokost og en enkel middagsbuffet med drikke (øl / vin) inkludert. Til barna er det gratis brus og popcorn på ettermiddagen.

Orlando har også mange Vacation Resorts hvor leiligheter eies av privatpersoner men leies ut når de ikke selv bor der. Et av disse som har god beliggenhet er Lake Buena Vista Resort. Du bor i familievennlige leiligheter med opp til 3 soverom og det ligger et lite outlet shopping center rett ved hotellet. Her har du kjøkken og kan spare litt på feriebudsjettet ved å lage frokost selv og ta en takeaway pizza på rommet til middag noen kvelder.

Vil barna bo på Disney området finnes det selvfølgelig også noen rimelig alternativ der som for eksempel Disney All Star Movie Resort. De har rom med 2 dobbeltsenger til priser fra kr 800 per natt. Bor du på et Disney Resort har du tidligere adgang til en av parkene hver dag, gratis shuttle og parkering ved parkene. 

I Orlando kan du også gjøre gode kupp via Hotwire hvis du er fleksibel og opptatt av å få mest mulig hotell for pengene. Der bestiller du rom uspesifisert, men velger standard og beliggenhet. Du kan spare opp til 50% i forhold til vanlige priser i perioder med lav etterspørsel. Les mere i min artikkel om Hotwire for å lære litt mere om hvordan det fungerer. 

For andre gode hoteller i Orlando til best mulig pris prøv gjerne min søkemotor for hotell (i samarbeid med Hotelscombined). Den sammenligner priser fra alle de store bookingsidene og kombinerer dette med gjestevurderinger for å gi deg populære hoteller til best mulig pris. Ønsker du å spare over 15% på dine hotell bookinger bør du lese min artikkel om rabatt på hotell.

Restaurant anbefalinger:
Selvfølgelig er også utvalget av restauranter stort i Orlando og alle kjeder er representert. Fishbones er en hyggelig lokal restaurant som serverer god sjømat og biffer. Har du lyst å prøve en litt morsom mat opplevelse kan du prøve en fondue aften på en av våre favoritter Melting Pot. Buffet (all you can eat) er populært i Orlando To jeg kan anbefale er Texas de Brasil som serverer godt grillet kjøtt på brasiliansk vis og Boma som serverer spennende Afrikanske smaker i Disneys Animal Kingdom lodge. Vil du spise rimelig finnes det også mange buffet alternativ langs International Drive

De beste anbefalte parker i Orlando:
For de fleste er en ferie i Orlando ensbetydende med besøk av de mange parkene som er samlet her. De beste parkene i våre øyne er:

1. Magic Kingdom:
Klassikern er Magic Kingdom hvor du kan oppleve alle de kjente Disney figurene og små prinsesser kan få hilse på Anna og Elsa. Det er også her den berømte Disney paraden går hver dag, husk at med Fastpass+  kan du bestille gode plasser å se paraden fra.

2. Island of Adventure - Universal Studios
Island of Adventure er kanskje for de litt større (10+) som liker fart og spenning. Her finner du de råeste berg- og dalbanene i Orlando og for Harry Potter fans er et besøk i Wizarding World of Harry Potter et must

3. Seaworld
Seaworld er mest kjent for sine mange show med spekhuggerere, delfiner og sjøløver men her får du også prøvet deg i mange fartsfylte berg og dalbaner. Her er det noe for hele familien! For noen få dollar ekstra får du også tilgang til deres vannpark Aquatica som er kåret til Orlandos beste.

4. Disneys Animal Kingdom
Animal Kingdom kan best beskrives som en kombinasjon av fornøyelsespark og dyrehage. Her kan man både oppleve elefanter og tigre eller dra på safari i åpne busser. Berg og dalbane er selvfølgelig også på plass og de minste kan klappe noen av dyrene.

Et godt råd kan være å ikke ha for tett program i Orlando. Å besøke flere enn en park om dagen blir slitsomt og det kan være greit å legge inn en badedag mellom parkene også. Les vår side med tips for billige billetter for Disney World, der får du også tips om hvordan du best mulig legger opp ditt besøk med Fastpass+.

Shopping Orlando:
Orlando har et stort utvalg outlet malls. Orlando Premium Outlets er det største og har avdeling både på International Drive og nære Lake Buena Vista der flere av våre anbefalte hoteller ligger. Vil du på en mere tradisjonell mall er Florida Mall den desidert største i område

Leiebil:
De fleste kombinere Orlando med andre reisemål i Florida og en leiebil er sterkt å anbefale. Har du base i Orlando kan du også fint ta en dagstur til nærmeste strand som er Cocoa Beach. Les gjerne vår pristest på leiebil i Florida eller artikkelen med tips om leiebil i USA.

Cruise Karibien:
Cruise blir mer og mer populært og kan også fint kombineres med noen dager i Orlando. Nærmeste cruisehavn er Port Canaveral og som ligger en times kjøring fra Orlando. Derfra har de fleste selskap cruise til Karibien og Mexico og det er hjemmehavnen til Disney Cruises. Det er billigere enn de fleste tror for tips les våre sider om billig cruise

Håper disse reisetips hjelper dere til et hyggelig opphold i Orlando. Har du noen spørsmål så still de gjerne i kommentarfeltet nedenfor. 

Kommentarer

Når man først er i Orlando, så anbefaler jeg at man også bruker en dag ute ved kysten og besøker Kennedy Space Center (www.kennedyspacecenter.com).
Dette er som regel en stor opplevelse for både store og små.

Det er da også lurt å sjekk om man har mulighet for å få med seg en oppskyting av en rakett eller lignende. Space Coast Launches (spacecoastlaunches.com) har en bra oversikt over dette.

Angående fornøyelsesparker, så er Disney's Hollywood Studios å anbefale.
Kan der nevne spesielt Indiana Jones Epic Stunt Show og Lights, Motors, Action! Extreme Stunt Show som er to veldig bra show.

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World