Beste Kredittkort Reise

Ved å velge beste kredittkort uten årsavgift på reise kan du oppnå gratis fordeler og gode rabatter. Gratis reiseforsikring og avbestillingforsikring er bare noen av dem.


Beste kredittkort Reise


Det er også viktig å ha med deg rett kredittkort for å kunne betale utgifter og ta ut penger etter behov. Noen gode tips når det gjelder bruk av kredittkort på reise:

  • Reis med 2 kredittkort. Ha det ene på deg og ha det andre liggende i safen som backup.
  • Velg kort fra 2 ulike utstedere (feks et Visa og et Mastercard). Da er du sikret om den ene utstederen har tekniske problemer.
  • Ikke bruk ditt Visa debetkort som er knyttet direkte til bankkontoen for kjøp i utlandet. Bruk det kun for uttak i minibanker (eller ennå bedre skaff deg et kredittkort med gratis uttak!). Da blir ikke hele kontoen tømt om noen skulle stjele kortet eller få tak i kortnummeret. Bruk et kredittkort der du får regning før du betaler for kjøp.

Les gjerne VG´s artikkel om kortsvindel og sikkerhet.

Jeg anbefaler alle å ha en helårs reiseforsikring da denne også gjelder på dagsturer og reiser som ikke er betalt med kredittkortet. Men har du ikke helårs reiseforsikring trenger du ikke kjøpe reisearrangørenes dyre enkeltreiseforsikringer. Da bør du heller skaffe deg et av de mange kredittkort med gratis årsavgift som inneholder reiseforsikring og avbestillings forsikring og betale med dette.

Noen av de kredittkort jeg kan anbefale for deg som reiser (alle har gratis årsavgift): 

Remembercard:
Kredittkort som inneholder reiseforsikring og avbestillingsforsikring (gjelder black kortet). Remembercard tilbyr også en veldig nyttig egenandelsforsikring for leiebil som en del av sin trygghetspakkke til kr 249 per år som kan spare deg for dyre ekstraforsikringer. Valgfritt om du vil ha det som Visa eller Mastercard og du kan velge egen pin kode. Kortet har også et fordelsprogram som gir deg rabatter på fly, hotell og leiebil (feks 10% hos Hotels.com, 10% på leiebil hos Expedia, Kr 60 per booking hos SAS og mange flere nettsteder).Et godt kort for deg som reiser og spesielt hvis du skal leie bil! Les mere om Remembercard her.
*Eff. rente på Remembercard 25,4 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.408.


Bank Norwegian:
Kortet gir deg reise- og avbestillingsforsikring. Du får 5% bonus på flybilletter hos Norwegian og 1% bonus på alle andre kjøp. Kortet er det eneste kredittkortet som gir deg gratis minibank uttak i utlandet og ikke beregner renter fra uttaks tidspunktet. I tillegg til sparte gebyrer har du en høyere sikkerhet ettersom du ikke bruker et kort som er direkte knyttet til din bankkonto. Reiser du med Norwegian (betalt med kortet)  og mister videre forbindelse pga forsinkelse dekkes opp til kr 5000 per person for nye billetter. Du kan også tegne en egenandels forsikring for leiebil som sparer deg for de dyre ekstra forsikringene du ofte opplever ved leie av bil i Europa.

Et godt kort for deg som flyr med Norwegian av og til og det desidert beste kortet å bruke til kontantuttak. Les mere og søk om kortet her.
*Eff. rente på Norwegian kortet 23,1 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.764.

Cresco Gold:
Kredittkort som inneholder reiseforsikring og tilbyr gratis uttak i minibanker i utlandet. Dog beregner Cresco i motsetning til Bank Norwegian renter fra uttaks tidspunktet. Kortet inneholder en egenandelsforsikring for leiebil med god dekning opp til kr 25.000. Les mere her.

Og husk at bruk av kredittkortene ovenfor kun er lønnsomt dersom du betaler hele regningen hver måned!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World