Billig Leiebil

Billig Leiebil


På jakt etter billig leiebil? Les her hvordan du finner en leiebil fra et seriøst selskap til best mulig pris og unngår unødvendige tilleggsutgifter og forsikringer.

Mange lurer på hva som er beste måte å finne en billig leiebil når de skal på ferie. Leie direkte av de store leiebilselskapene, lokalt på reisemålet eller via leiebil formidlere som samarbeider med flere leiebilselskaper?

Min erfaring er at du som regel finner billigst leiebil i utlandet ved å bruke en formidler. De har gode avtaler med de ulike leverandørene og har søkemotorer som gjør det enkelt å sammenligne priser. Prisene som er oppgitt er inkludert fri km, skatter og forsikringer med mindre annet er oppgitt. Ofte skiller betingelser som egenandel på forsikring og regler rundt bensin ("fuel policy") mellom de ulike leverandørene så les betingelsene nøye for å unngå uventede ekstrakostnader. Leiebil formidlerne samarbeider både med kjente utleieselskaper som Hertz, Europcar, Alamo og mindre lokale aktører. 

Det selskapet jeg syntes fungerer best er Autoeurope da de: • Har en oversiktlig bookingside med en tydelig matrise over de ulike leiebil selskapene og deres billigste pris på de ulike biltypene. Husk at biltyper alltid kun er eksempler. 
 • Nesten alltid er blant de billigste. Vi har gjort pristester for San FranciscoItaliaGran CanariaMiami og Malaga og Autoeurope kommer alltid godt ut.
 • Viser tydelig informasjon om "fuel policy" og egenandel på forsikringer (klikk på vilkår og lokale avgifter). 
 • Gratis avbestilling frem til 48 timer for avhenting.
To andre selskaper du kan vurdere er Rentalcars.com og Expedia som begge har gode priser på leiebiler spesielt i USA. Fordelen med Rentalcars er at du kan velge å betale kun et depositum når du bestiller bilen og resten 4 uker før du skal hente bilen.

Rabatt på leiebil:
I tillegg til de gode prisene hos Autoeurope og Expedia kan du med rett kredittkort oppnå ytterligere opp til 10% rabatt på leiebil

Hva bør du ellers tenke på ved leie av bil i Spania, Italia og andre land:

 • I prisen hos leiebilfirmaene inngår skatter og kaskoforsikring men i motsetning til USA er det ofte en egenandel (fra kr 5000 og oppover). For å slippe denne egenandelen prøver selskapene å selge deg en "Superforsikring" når du henter ut bilen. Den tar bort egenandelen men kan koste alt fra rundt kr 75 til kr 200 per dag.
 • For å slippe dette bør du skaffe deg et kredittkort som innholder egenandelsforsikring for leiebil. Les hvordan du kan få egenandelsforsikring for leiebil for kr 90 per år (første året gratis). Det gir deg en mye lavere totalpris når du skal leie bil i Europa.
 • Husk at leiebilselskapet reserverer penger på ditt kort når du henter bilen. Beløpet som reserveres tilsvarer normalt kostnaden for en tank bensin plus egenandelen på forsikringen. Bruk derfor et kredittkort og ikke Visa debet kortet som er knyttet til din konto hvis du kan. Da slipper det å gå utover din disponible saldo på kontoen.
 • Har du ikke kredittkort som dekker egenandel så tilbyr Auto Europe deg å kjøpe en forsikring ved bestilling. Det er billigere enn å kjøpe denne ved utleiedisken.
 • Sjekk utleiers "fuel policy" under betingelsene. "Full to Full" betyr at du henter og leverer bilen med full tank og er det billigste alternativet. Unngå "Full to Empty". Det betyr at du betaler for en full tank ved henting og skal levere tilbake med minst mulig bensin. Du kan fort tape noen hundrelapper på dette da prisen du betaler er en god del høyere enn pumpepris og du ikke får noe refusjon for de literne som er igjen. 
 • Bestill leiebil i god tid, prisene går opp jo nærmere utleietiden du bestiller. Husk du kan avbestille uten kostnader hos de fleste leverandørene om planene endres.
 • Sjekk leiebilen nøye når du henter den og sørg for at hver eneste skade og ripe blir dokumentert i kontrakten. Ta eventuelt bilder med mobilkamera.
 • Ikke alle utleiere har kontor rett på flyplassen og du kan bli nødt å ta en shuttlebus. Hos Autoeurope er dette angitt med "Off Airport Supplier - Shuttle Service". Kan være verdt å betale litt ekstra for å spare tid ved henting og levering. 

Hva bør du ellers tenke på ved leie av bil i USA: 

 • Priser oppgitt på amerikanske sider er alltid uten forsikringer og skatter. Bestiller du fra Norge så er alle skatter og nødvendig forsikringer inkludert (ingen egenandel på kaskoforsikringen og utvidet ansvarsforsikring). Derfor bør du aldri vurdere å leie bil lokalt i USA eller via en amerikansk hjemmeside.
 • Er dere flere enn en som skal kjøre bilen så velg "Gold Rate". Da inngår opp til 3 ekstra sjåfører og en full tank med bensin. Det blir mye billigere enn å betale for ekstra sjåfør når du henter leiebilen. Dette kan bookes hos Autoeurope.
 • Når du henter bilen kan du bli utsatt for et massivt kjøpepress. Man prøver å selge deg oppgradering av bil (billigere å gjøre hjemmefra), personforsikring (som er inkludert i din reiseforsikring) osv. Det er lov å si nei, selgerne jobber på provisjon!
 • I noen stater kan du kjøpe et EZ Pass (tilsvarende Autopass) fra litt over kr 350 per uke. Det er faktisk verdt pengene for å slippe å tenke på mynter ved alle bomstasjoner. Jeg bruker det alltid i Florida.
 • Leiebil er billig i USA så unn deg en skikkelig bil når du først skal ut og kjøre. Personlig koster jeg stort sett på meg en SUV eller Kabriolet når jeg leier i USA!
 • Jeg kan anbefale Alamo som nesten alltid er blant de beste i pris og får bra tilbakemeldinger på kundevurderinger hos Autoeurope. 
 • På vår søsterside Roadtrip USA kan du lese artikler og ruterforslag for bilferie i USA. Du finner også mere info om forsikring på leiebil i USA og aldersgrense for leie av bil i USA
 • Har du lyst på en litt kul bil når du skal ut og kjøre så les gjerne vår artikkel om leie av sportsbil og kabriolet i USA. 
Anbefalte artikler om billig leiebil:

Dine Penger (13.06.2011) skriver om dyre egenandelsforsikringer.
VG (14.07.2011) skriver om hva du bør tenkte på når du leier bil.
Forbrukerrådet (07.07.2016) med test av leiebilforsikringer.


Kommentarer

Mike sa…
Remembercard rabatten er nå 5% hos Holiday Autos.

Hos både Holiday autos og eLeiebil er det kr 0 i egenandel ved leie i USA. Man trenger da mao ikke egenandelsforsikring ved leie hos disse.
Reisetips sa…
Takk for oppdatering, Jeg har justert teksten så den stemmer etter at Holiday Autos har redusert sin kickback. Egenandelsforsikring trenger man som jeg skriver kun i Europa
Lisa Mari sa…
Hei, Er alle nødvendige forsikringer inkludert når du leier bil fra ebookers.no?
Reisetips sa…
Det kommer an på hvilket land det er snakk om. I USA er alle forsikringer inkludert. I Europa er det ofte en egenandel, så du bør enten tegne tilleggsforsikringen som tilbys eller skaffe deg et kredittkort som dekker egenandel.
Lisa Mari sa…
Hei igjen, jeg mente USA ja, har sendt mail for 14 dager siden til ebookers.no om en bekreftelse på dette, men har ikke fått respons tilbake. Takk for hjelpen.

For en super blogg du har her!
Eli Vangen sa…
Hei, takk for gode råd. Kanskje kan du skrive noe om de leiebilselskapene som påstår at de holder til på ulike flyplasser, men som i virkeligheten befinner seg mange mil unna. Disse tilbyr gratis eller betalt transport til flyplassen, men dette medfører at man må beregne ekstra god tid når man skal hente og levere bil. Vi har opplevd dette både i London og Dublin, og gjetter at det er slik andre steder også.

Og til slutt et lite tips til de som ønsker å leie bil på Kanaløyene. Der må du betale for en halv tank med bensin uansett hvor lenge du skal leie bilen. Slik var det i alle fall både på Jersey og Guernsey for et par år siden.
Eli Vangen sa…
Da har jeg akkurat prøvd Holiday Autos for leiebil i England i 9 dager. Jeg valgte med vilje en bil som hadde full-to-full-policy for bensin og hvor bilen befant seg på flyplassen. Jeg kom så langt som til betaling før jeg oppdaget at full-to-full kun gjelder for leieforhold inntil 4 dager. Dette måtte vi klikke på ei lenke og finlese betingelsene for å finne ut. Ble ikke noe leie der, nei...
Reisetips sa…
Hei Eli,

takk for dine innspill. Begge selskapene jeg anbefaler her på siden oppgir dersom leiekontoret ikke ligger direkte på flyplassen og har veldig god info om "fuel policy". Jeg har lagt til litt ekstra tekst rundt flyplasskontorer så folk er ekstra obs på det!
Reisetips sa…
Hei igjen Eli,

Holiday Autos viser fuel policy under "viktig informasjon fra leverandøren", denne informasjonen bør man alltid lese. Klokt å velge å droppe denne utleier da. Dessverre tilbyr ikke Holiday Autos å velge vekk utleiere som ikke har "full to full" policy, slik du kan gjøre hos Auto Europe
Anonym sa…
Her kommer en advarsel mot firma RentalCar og Firefly som jeg leide bil av på flyplassen i Alicante.
Bilen ble 6,7 ganger dyrere en prisen som var avtalt med RentalCar.com. Det ble belastet et gebyr mer en dobbelt så stort som hele prisen for leie av bil. Bilen en WW polo, her sto det i leieavtalen at ubrukt bensin for biler leid for 1 til 3 dager vil bli refundert. For 1/4 tank bensin ble vi belastet med 80 euro + vat. Å klage til RentalCar kan du bare glemme, de svarer med at saken er avsluttet. Eneste håp er at kredittkort selskapet kanselerer belastningen. OBS RentalCar formidles i norge av www.finn.no
Reisetips sa…
Det er dessverre ikke uvanlig at det blir tull med gebyret hos utleiere som kjører denne praksis på bensin. Derfor anbefaler vi alltid å leie med "full to full" betingelser. Det vises veldig tydelig hos Autoeurope hvilke utleiere som tilbyr dette. Gi gjerne en tilbakemelding på om kortselskapet hjelper deg med å reversere belastningen.
Marta i farta sa…
Hei! Siden det ser ut som du har litt peiling på dette må jeg bare spørre. Vi skal på ferie til orlando og jeg har skjønt såpass at det kan være lurt å leie fra holiday autos eller autoeurope. For å ta HA først: Når jeg velger bil der og kommer på neste side får jeg spørsmål om jeg vil ha forsikring fra allianz, men er ikke alt dekket gjennom dem i den prisen man først får oppgitt? Vet du noe om dette?

Og er alle viktige forsikringer inkl. hos AE? I så tilfelle synes jeg de har en bedre deal iom at man kan avbestille inntil 48 timer før og at man kan se hvem man leier fra. Er du enig i dette?

Takk for informativ side.
Reisetips sa…
Hei Marta i farta,

beklager sent svar. Alt av nødvendige forsikringer er inkludert i USA og du kan hoppe over den ekstra forsikringen.
Torstein sa…
Hei,

Takk for gode tips. Jeg prøvde akkurat å reservere gjennom HolidayAutos.no, men stusser litt over at de prøver å selge en Allianz-forsikring, samtidig som det er tomt der terms & conditions skal være på "kvitteringssiden". Utleier var ført opp som Payless. Vet du noe om dette?
Reisetips sa…
Hei Tortein,

forsikringen fra Allianz trenger du ikke, alle forsikringer skal være inkludert. Har ikke opplevd før at terms & conditions står tomt. Det må være en teknisk feil og jeg hadde nok tatt kontakt med deres support og spurt. Ellers er det første gang jeg hører at Payless kommer opp som leverandør, tidligere har det alltid vært Alamo eller Dollar når jeg har leid.
Anonym sa…
Forsikringen fra Alianz er vel en egenandelforsikring, som skal dekke egenandelen på den forsikringen som er med i bilpakken ? Forsikringen kostet 399,- og er vel billig i forhold til de som kjøpes ved utleiefirmaet, forutsatt at den er god nokk ?
Reisetips sa…
Ja det er en egenandelsforsikring. Den er billigere en forsikringen man kjøper "i skranken". Men det finnes mange ennå billigere forsikringer via kredittkort som er omtalt i artikkelen.
Anonym sa…
Hei

Takk for gode tips. Jeg pleier a bestille min leiebil paa http://www.leiebilispania.no hver gang, og det fungerer greit, men det jeg lurer paa er om det er samme opplegg med Holiday Autos, kunne gjerne tenkt meg mer utvalg av biler.

Vet Ikke om du har erfaring med det, men takk for svar.

Hilsen
Gunnar
Reisetips sa…
Leiebilspania bruker Cartrawler, samme firma som står bak leiebil hos Norwegian. Holiday Autos er et tilsvarende konsept, mens du hos AutoEurope får se hvilket firma som leverer bilen.
Anonym sa…
Hei!

Fantastisk nettside! Dette er veldig hjelpsomt, tusen takk. :)

Et lite spørsmål: Jeg og min kone pluss svigerbror og kone skal til USA til høsten. Ser på AutoEurope at bilene fra eks. Alamo leveres med såkalt CDW-forsikring. Når jeg leser hva VG har sagt anbefaler de LDW - da CDW kun er begrenset til kollisjoner.

Vil jeg være trygg med CDW? Den aktuelle Alamo-forsikringen har også ansvarsforsikring, brannforsikring, kaskoforsikring (CDW) - med egenandel og tyveribeskyttelse (TP) - ingen egenandel.

Mvh
Andreas
Anonym sa…
Hei. Vi skal til Fort Lauderdale i November 2014. Har tidligere alltid bestilt fra hertz. Men ser nå gjennom auto europe at det er mye billigere med dollar. Har lest en del om folk som har dårlige erfaringer med disse. Ser også at du nevner det med full til tom angående bensin, men nå har de full til full tank. Bør jeg holde meg vekke fra disse? Er det mange ekstra kostnader. Måtte bare høre siden det er så mye billigere her og man kan få med ekstra sjåfører og en full tank i prisen. Eller anbefaler du noe annet? På forhånd takk. Mvh Marie
Reisetips sa…
@Andreas,

CDW forsikringen er nok hos Alamo i USA så der trygt. Men den bør være uten egenandel.

@Marie,

Jeg har selv leid via Dollar i Florida flere ganger og aldri hatt problemer. Hvis de har sluttet med "full to empty" så hadde jeg ikke hatt betenkninger med å leie via de. Veldig greit å hente ut bil i Fort Lauderdale på flyplassen, du kan normalt velge bil selv innenfor den kategorien du har booket.

Ønsker dere begge en god tur til USA!
Anonym sa…
USA syns jeg er veldig ukomplisert med billeie. Har alltid leid direkte av enten AVIS eller Alamo, og veldig fornøyd - regningen er akkurat på det den skal være når du leverer. I Europa er det litt annerledes. Her har jeg leid "all.incl" direkte med f.eks Hertz, og opplevd at de legger på 4-sifrede beløp.... Skal selv til Italia i oktober, og har leid av Firefly, så er litt spent....
Hilde Hansen sa…
Premium refunderbar egenandel:
Trenger jeg denne ekstra forsikringen? i tillegg til cdw og TP og 3.Parts forsikring?

Mvh

Hilde Hansen
Bente Apeland sa…
Flotte tips!!!
Noen tips vedr bilutleie i New York?
Hvor bør vi leie fra?og hos hvem?
Ønsker å levere bilen på JFK siden vi reiser derfra.

Hilsen Bente Apeland
Reisetips sa…
Hei Bente, sjekk priser hos Autoeurope og velg det selskapet som har best pris og en utleie stasjon der du trenger det. Vær obs på at det er ekstremt dyrt å parkere i New York så med mindre du skal ut av byen ville jeg ungått å leie bil.

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World