Reisetips Gdansk og Sopot

Reisetips Gdansk og Sopot

Gdansk har blitt en stor favoritt blant Nordmenn på storbyferie. Byen er nå populærere enn både Paris, Roma og Stockholm i følge statistikk fra Hotels.com og lokker tusenvis til byen hvert år. Her får du muligheten til både byliv i Gdansk og badeferie i Sopot i en og samme ferie. Kombinerer du dette med godt flytilbud fra Norge og veldig lave priser på hotell og mat forstår du hvorfor byen har blitt så populær. I Gdansk får du oppleve en flott gamleby med masse god historie og shopping. Beveger du deg videre til Sopot er du rett på den polske riviera med et yrende natteliv, milevis med strender og en strandpromenade som inviterer til lange spaserturer. 

Flyreise:
Ingen destinasjon har direktefly fra flere norske byer enn Gdansk. Hit kan du fly fra Oslo, Stavanger, Bergen, Kristiansand, Haugesund, Ålesund, Molde, Trondheim, Rygge og Sandefjord. Konkurransen er hard og flybilletter er nesten alltid tilgjengelige til kampanjepriser. Flyplassen i Gdansk ligger cirka 10 km fra både Gdansk og Sopot og har nylig fått en helt ny terminal. Taxi til sentrum koster cirka 60 PLN (dagtid) eller du kan prøve det helt nye flytoget som introduseres i disse dager. For tips om transport til og fra flyplassen les her

Hotell tips og anbefalinger Gdansk
Beste området å bo på hotell i Gdansk er etter vår mening området langs elven Motlava i utkanten av gamlebyen. Gode alternativer er:

Hanza er et populært hotell blant Nordmenn beliggende rett ved elvebredden. Her kan du nyte frokosten eller en drink med utsikt mot vannet. Hotellet har også SPA i kjelleren. 

Hilton ligger i samme område men er i en litt dyrere prisklasse. Her finner du en deilig tak terrasse og utsikt over byen. 

Krolewski Hotel finner du i en gammel historisk bygning på andre siden av elven. Du får ti minutters spasertur til gamlebyen men til gjengjeld mye lavere priser. 

Novotel Gdansk ligger også rett over elven et stenkast fra gamlebyen og tilbyr rom til fornuftige priser.

Hotell tips og anbefalinger Sopot
Går turen til Sopot vil du helst bo  på et hotell som ligger så nærme strandpromenaden som mulig. Hoteller jeg kan anbefale i Sopot er:

Sheraton er et av byens beste hoteller og ligger perfekt ved strandpromenaden. 

Hotel Rezydent er et klassisk hotell beliggende litt lengre fra stranden i andre enden av gågaten. 

Golden Tulip Residence  kan være et greit alternativ for deg som på utkikk etter et familievennlig feriehotell. Hotellet ligger ved stranda mitt mellom Gdansk og Sopot og er forholdsvis nytt med leiligheter i ulike størrelser.
For andre gode hoteller i Gdansk til best mulig anbefaler jeg et søk på søkemotoren TrivagoDen sammenligner priser fra alle de store bookingsidene og kombinerer dette med gjestevurderinger for å hjelpe det å finne populære hoteller til best mulig pris.

Ønsker du å spare opp til 15% på dine hotell bookinger bør du lese min artikkel om rabatt på hotell.

Spa hotell og behandlinger:
Vil du nyte en rolig ferie på et spa hotell er Sopot Mariot Resort & Spa et godt alternativ som ligger en 20 minutters spasertur langs strandpromenaden fra Sopot. Hotellet er familievennlig og tilbyr både barnepool og egne behandlinger for de minste! I Gdansk finner du mange gode spa på hotellene men mest valuta for pengene får du som regel på mindre uavhengige salonger. En liste på SPA og andres erfaringer kan du finne her.

Reisetips Gdansk og Sopot


Restaurant anbefalinger:
Det er billig å kose seg med god mat og drikke i Polen. En to-retters middag med en øl til får du ofte fra rundt hundre kroner. Vi har tre anbefalinger i Gdansk som alle ligger i området ved elva der vi foretrekker å bo. Rett ved elven finner du restauranten Gdanski Bowke som serverer typisk polsk kjøkken og også tilbyr uteservering på varme sommerdager. Targ Rybni er en veldig god fiskerestaurant (du får kjøtt der også...) sentral beliggende i samme område. Frister det med italiensk mat av høy kvalitet (og littt dyrere) så er Fellini stedet du skal besøke.

Er du i Sopot og vil spise typisk polsk kan vi anbefale restauranten Karzma Irena. Eller ta en tur langs strandpromenaden og bestill stekt fisk i en av de mange små bodene og restaurantene. Du betaler etter vekt det som serveres er ferskt og utrolig godt!

Prisnivå Gdansk:
For et 3 stjerners hotell må du i Gdansk regne med en snittpris på 260 PLN eller 356 PLN for 4 stjerner. Vær obs på at priser ligger høyere enn dette i helger og sommerferien når etterspørselen er stor. På restaurantpriser kan du forvente deg at disse ligger hele 75% under norske nivåer i følge numbeo.com. Priser på klær og sko ligger i følge Eurostat i snitt 27% under Norge som stemmer bra med våre observasjoner nedenfor. For en 50 minutters behandling på Spa må du regne med priser fra kr 200 og oppover.

Sightseeing:
Er du interessert i historien fra andre verdenskrig bør en tur med båt ut til Westernplatte stå på programmet. Har du leiebil under oppholdet kan vi også anbefale en kjøretur ut til konsentrasjonsleiren Stutthof (ca 45 minutter).

Shopping:
Prisnivået er lavt i Polen så det er muligheter for gode kupp. På internasjonal kjeder (H&M, Kappahl etc) kan du regne med å spare rundt 20% i forhold til norske priser. Går du på polske butikker er prisene lavere og kvaliteten på klær og sko er like god. Det største og beste kjøpesenteret i området er Galeria Baltyca med over 200 butikker. Hit kan du ta deg med trikk og lokaltogene mellom Gdansk og Sopot stopper også her. Er du på en helgetur kan du fint stoppe her på vei til eller fra flyplassen, det nye flytoget stopper rett ved og bagasjen kan du oppbevare mens du shopper. Litt utenfor byen finner  du også et større outlet Fashion House. I sentrum finner du det mindre shoppingsenteret Madison.

Håper disse reisetips hjelper dere til en hyggelig og billig ferie i Gdansk og Sopot. Har du noen spørsmål så still de gjerne på Facebook siden!

Gode artikler om Gdansk:
Aftenposten - Er Polen den nye Danmark

Kommentarer

Mange gode tips! Anbefaler også at man tar en tur innom muset over andre verdenskrig, eller Escape Rooms. Uansett en flott by med mye å by på!

Populære innlegg fra denne bloggen

Hotelltips i London - Bo bra og billig