Booke billig hotell med Hotwire

Har du lyst å bo på gode hoteller med opp til 50% prisavslag? Det er fullt mulig hvis du er villig til å booke dine hoteller uspesifisert. En av sidene som tilbyr dette er amerikanske Hotwire. Konseptet går ut på at du gjør et søk i byen du vil bo og på ønskede datoer. Da får du oppgitt hvilke hoteller som er tilgjengelige med området det ligger i, antall stjerner og hvilke fasiliteter hotellet tilbyr. Du får også oppgitt hvilke tilbakemeldinger andre besøkende har gitt på hotellet. I nyere tid har også Hotwire begynt å oppgi "hint" fra tid til annen om hvilket hotel du kan forvente deg (se nedenfor):


Du velger da det hotellet som tilsvarer dine ønsker og forventninger til pris og bestiller dette. Først når du har valgt og betalt for hotellet får du oppgitt navnet og da kan det ikke avbestilles. 

Er dette trygt å bruke? Jeg har bare gode erfaringer med Hotwire og har brukt de mye i både USA og Europa. Det antall stjerner som oppgis stemmer alltid overens med virkeligheten og jeg har bodd på hoteller som Hilton i New York, Marriott København og Marriott Glasgow til hyggelige priser. Hotellene bruker Hotwire til å selge rom som ellers ville stått tomme så prisene og hvor mye du sparer styres veldig av tilbud og etterspørsel. Mens innsparingen på et typisk forretnings hotell i helgene kan være stor er det som regel lite å hente på en typisk ferie destinasjon midt i fellesferien. Så det gjelder å sjekke prisnivået på spesifiserte hoteller i samme område. En god side for å gjøre dette er Tripadvisor.

Før du bestiller kan det lønne seg å ta en titt på det amerikanske forum betterbidding.com. Der finner du lister på "Winnig Bids" sortert etter byer og område. Ved hjelp av disse kan du danne deg et bilde av hvilke hoteller du kan ende opp med eller ofte gjette deg frem til hvilket hotell som gjemmer seg bak et tilbud ved hjelp av antall stjerner og fasiliteter.

Les også her hvordan du kan oppnå opp til 18% rabatt på dine hotell bookinger via Hotels.com.

La oss ta et oppdatert praktisk eksempel fra 2017 (se screenshots øverst i artikkelen):

Jeg trenger rom i New York 1. - 5. Juni 2017 i pinsehelgen. Søket er gjort cirka to uker før dette og kommer opp med et 4 stjerners hotell i Theater  District til kr 1035 per natt (totalt kr 1354 med skatter og avgifter) og et hint om at dette er Doubletree Times Square West. Samme hotell booket andre steder kommer på kr 1850 per natt. Dette gir en innsparing på litt over 25% om du tar sjansen på å booke via Hotwire. 

Et 5 stjerners hotell kommer også opp til kr 1817 per natt (totalt kr 2372 inkludert skatter og avgifter). En sjekk på Betterbidding hvor jeg sammenligner fasiliteter gir meg en indikasjon på at dette kan være enten Loews New York eller The Pierre. Disse to hotellene koster henholdsvis kr 3949 og kr 4497 bestilt andre steder. Altså en innsparing på minimum 40% forutsatt at det er et av de to hotellene.

Innsparingene varierer som sagt veldig etter tilbud og etterspørsel så det gjelder å sjekke og vurdere for hver enkelt gang om det er verdt det. Noen ganger i høysesong når hotellene er fulle fra før er det ikke noe særlig å hente. Andre ganger er innsparingene store, jeg har for eksempel opplevd å spare over 60% i forhold til hotellets pris på W Hotell rett på stranden i Fort Lauderdale. De beste rabattene får man normalt om man bestiller 2-4 uker før innsjekking. Så et innsider tips for New York og andre byer er å bestille et greit hotellrom god tid i forveien men passe på at det kan avbestilles. Da slipper man å stå uten rom hvis det begynner å bli fullt eller prisene skyter i været. Når tiden nærmer seg sjekker man så prisene på Hotwire. Finner man en god deal da er det bare å avbestille det andre rommet.

Hotwire tilbyr rom i USA, Canada, Mexico, Karibien, Europa og noen byer i Asia. Siden starten av 2012 har Hotwire begynt å satse på Skandinavia også og tilbyr nå rom i de større byene.

Bestilling gjør du hos Hotwire.

Skriv gjerne en kommentar hvis du har noen spørsmål rundt Hotwire. Anbefaler også at du leser våre generelle sider om billig hotell.  

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World