Reisetips og anbefalte hoteller i Krakow

Reisetips hotell i Krakow

Lyst på en billig storbyferie med masse historie, shopping og god mat og drikke? Da bør du prøve Krakow!

Krakow er et hyggelig sted for en langhelg og har noe for alle unnsett alder og om det er kultur eller heftig natteliv som frister. Byen er kåret til Europas "Best travel bargain" av reisesiden Priceoftravel. Der ble den også rangert som den 6. billigste storbyen i Europa for reisende på storbyferie med et "3 stjerners" budsjett. At kursen på polske Zloty er lav for tiden gjør at du får ennå mere for pengene!

Flyreise:
Norwegian flyr direkte til Krakow fra Oslo med priser fra kr 389 en vei og fra Rygge kan man fly billig med Ryanair. Fra Sandefjord og Stavanger flyr Wizzair til Katowice som ligger rundt 1,5 times kjøring fra Krakow. 

Prisnivå (2015 priser):
I følge den amerikanske reisesiden Priceoftravel ligger prisnivået på et turistdøgn i Krakow på rundt kr 420 per person. Dette er cirka 60% lavere enn tilsvarende priser i Oslo. Priser på klær og sko ligger i følge Eurostat i snitt 27% under Norge som stemmer bra med våre observasjoner nedenfor. På restaurantpriser kan du forvente deg at disse ligger hele 75% under norske nivåer i følge numbeo.com

Hotell tips og anbefalinger:
Hoteller er generelt billige i Krakow og du kan finne både små hjemmekoselig hoteller og store moderne kjedehoteller til billige priser. I snitt legger Nordmenn igjen rundt kr 700 per natt i følge tall fra Hotels.com. Noen av mine personlige anbefalinger til hotell i Krakow er:

Radisson Blu er et populært hotell blant nordmenn og ligger perfekt kun 5 minutters spasertur fra torget og gamlebyen.

Pod Wawelem Hotel er et rimelig alternativ med god beliggenhet. Hotellet ligger rett ved elven Wisla og slottet. Til gamlebyen tusler du på 5-10 minutter.

Hotel Ester et lite hjemmekoselig hotell beliggende i den jødiske bydelen Kazimierz. Her finner du mange trivelige barer og små restauranter i området rundt.

Cracowdays Apartments tilbyr både hyggelige rom i et pensjonat og noen leiligheter med eget kjøkken.

For å finne andre gode hoteller i Krakow til best mulig pris prøv gjerne min søkemotor for hotell (i samarbeid med Hotelscombined). Den sammenligner priser fra alle de store bookingsidene og kombinerer dette med gjestevurderinger for å gi deg populære hoteller til best mulig pris.

Ønsker du å spare over 15% på dine hotell bookinger bør du lese min artikkel med tips om rabatter på hotell.

Restaurant tips og anbefalinger:
Rett ved Hotell Ester ligger den jødiske restauranten Ariel som er verdt et besøk. Her kan du oppleve det jødiske kjøkken og høre på levende musikk hver kveld. Noen minutter fra torget finner du restauraten Miod i Vino som er min favoritt. Der serveres store kjøttspyd flambert ved bordet og mye god polsk husmannskost! Prisene på mat i Krakow er lave og du får en halvliter fra ti kroner og oppover.

Sightseeing:
En tur til Auschwitz er nesten obligatorisk hvis man ikke har vært der før. Jeg kan anbefale selskapet Krakow Shuttle som arrangerer turer med minibuss. Turen tar cirka 6 timer med besøk av både Auschwitz og Birkenau. Ellers bør du tusle litt i den jødiske delen Kazimierz og ta turen over elven til Schindlers Fabrikk som nå er omgjort til museum. På torget er det deilig å sitte på sommeren og ta en øl eller besøke julemarkedet om du er på førjulsshopping.


Reisetips hoteller Krakow


Shopping:
Prisnivået er lavt i Polen. På internasjonal kjeder (H&M, Kappahl etc) kan du regne med å spare rundt 20% i forhold til hjemme. Går du på polske butikker er prisene lavere og kvaliteten på klær og sko er like god. Byens største kjøpesenter Galeria Krakowska ligger rett ved jernbanestasjonen. Du kan få taxfree i Polen men det er dessverre kranglete. Skjemaer fylles stort sett ut for hånd og du må via tollen på flyplassen, så det anbefales kun for virkelig store kjøp.

For en oversikt over restauranter, uteliv og hva som skje i Krakow kan vi anbefale siden cracow-life.com

Håper disse reisetips hjelper dere til en hyggelig og billig storbyferie i Krakow. Har du noen spørsmål så still de gjerne på vår Facebook side!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Hotelltips i London - Bo bra og billig