Reisetips og anbefalte hoteller i Warszawa

Reisetips hoteller i Warszawa

Lyst på en billig storbyferie med med mye historie, god shopping og rimelig mat og drikke? Da bør du vurdere Warszawa!

Warszawa er en by som ofte blir glemt når man tenker på billig storbyferie i de østlige delene av Europa. Byen blir rangert som den 14. billigste storbyen i Europa av den amerikanske siden Priceoftravel og har masse å by på. At kursen på polske Zloty er forholdsvis lav for tiden gjør at du får ennå mere for pengene!

Flyreise:
Norwegian flyr direkte fra Oslo til Warszawa med priser fra 389 en vei ved kampanjer. Også fra Stavanger flyr Norwegian direkte 2 ganger i uken. Fra Torp flyr Wizzair og fra Rygge Ryanair til Warszawa Modlin. Modlin flyplassen er en ny lavpris flyplass 45 minutt i taxi (ca 100 PLN) eller 75 minutter i flybuss (25 PLN) fra sentrum.

Hotell tips og anbefalinger:
Warszawa har stor overkapasitet på hoteller spesielt i helgene så her får du mye for pengene hvis du vil bo bra og billig. I følge VG er har Warszawa Europas billigste priser på 5 stjerners hoteller og nordmenn la i snitt igjen kr 770 per natt på hotell i følge tall fra Hotels.com. Noen hoteller jeg kan anbefale:

Polonia Palace Hotel er et klassisk og ærverdig hotell sentralt beliggende ved jernbanestasjonen og shopping. Vi anbefaler å bestille rom som inkluderer deres fantastiske frokostbuffet (fra kr 550 per natt i helger), her serveres til og med musserende vin og vodka!

Intercontinental ligger i samme område og er polulært blant nordmenn. Her kan du i perioder få en suite eller et Club Room med fantastisk utsikt og tilgang til lounge fra rundt kr 1000 per natt.

Hotel Bristol og Mamaison Hotel Regina er to gode og luksuriøse alternativ for deg som vil bo nærme gamlebyen.

Ibis Stare Miasto ligger sentralt og er et godt og rimelig alternativ. Rommene er små men helt ok for deg som tilbringer mesteparten av tiden utenfor hotellet.

For å finne andre gode hoteller i Warszawa til best mulig pris prøv gjerne min søkemotor for hotell (i samarbeid med Hotelscombined). Den sammenligner priser fra alle de store bookingsidene og kombinerer dette med gjestevurderinger for å gi deg populære hoteller til best mulig pris. I Warszawa finner du stort sett alltid gode hoteller fra rundt kr 400 per natt og oppover i helgene.

Ønsker du å spare over 15% på dine hotell bookinger bør du lese min artikkel med tips om rabatter på hotell.

Restaurant tips og anbefalinger:
Mat og drikke er billig i Polen, en to-retters middag med en øl til får du ofte fra rundt hundre kroner. Vil du oppleve polsk mat og kultur så prøv restauranten Folk Gospoda. Her får du polsk husmannskost til billige priser og underholdning (musikk / folkedans) på kveldene. Nærme gamlebyen (ved bymuren) finner du vår favoritt Podwale 25 med en hyggelig bakgård om sommeren. Også her serveres typisk polsk mat. De har "dagens tilbud" hver dag og mandager får du grillet kylling til kr 30 og en hel liter Tyskie øl for kr 15!

Prisnivå i Warszawa:
I følge den amerikanske reisesiden Priceoftravel ligger prisnivået på et turistdøgn i Warszawa på rundt kr 450 per person. Dette er cirka 55% lavere enn tilsvarende priser i Oslo. Priser på klær og sko ligger i følge Eurostat i snitt 27% under Norge som stemmer bra med våre observasjoner nedenfor. På restaurantpriser kan du forvente deg at disse ligger hele 70% under norske nivåer i følge numbeo.com

Sightseeing i Warszawa:
På programmet bør du ha et besøk på Warszawa Rising Museum, som på en god interaktiv måte forteller om opprøret og kampene i Warszawa under 2. verdenskrig. Ellers er et besøk i gamlebyen og området rundt slottet et must.
Shopping:
Prisnivået er lavt i Polen så det er muligheter for gode kupp. På internasjonal kjeder (H&M, Kappahl etc) kan du regne med å spare rundt 20% i forhold til norske priser. Går du på polske butikker er prisene lavere og kvaliteten på klær og sko er like god. I sentrum ved jernbanestasjonen ligger kjøpesenteret Zlote Tarasy (gule terassen) som er verdt et besøk. Litt utenfor sentrum finner du kjøpesentrene Galeria Motokow (rett ved flyplassen) og Arkadia. Galeria Motokow er min favoritt, den har en fin blanding av kjedebutikker og litt mer eksklusive butikker. Du tar deg enkelt til begge med trikk eller taxi. Du kan også benytte anledningen til å gå til frisør (veldig billig!) eller ta en massasje i et av byens dagspa. 

For en oversikt over restauranter, uteliv og hva som skjer i Warszawa kan vi anbefale siden warsaw-life.com

Håper disse reisetips hjelper dere til en hyggelig og billig storbyferie i Warszawa. Har du noen spørsmål så still de gjerne på Facebook siden!

Kommentarer

Marta sa…
Warszawa er en av de beste reisemålene i Europa! Billig og fantastisk :) Byen tilbyr både gode shoppingmuligheter og historiske opplevelser. Flott er det blir mange som synes at Polen er verdt å besøke :)

Marta

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Hotelltips i London - Bo bra og billig