Reisetips og anbefalte hoteller San Francisco

Tips San Francisco

San Francisco er en fantastisk storby som alene er et besøk verdt. Byen er også et optimalt sted å starte en bilferie rundt i vesten av USA da du ikke trenger bil i denne byen (parkering er ofte dyrt). Husk at det er en del kjøligere her enn i resten av California og den varmeste tiden er faktisk August og tidlig høst.

Flyreise:
Utvalget på flyreiser til San Francisco er blitt betraktelig forbedret det siste året og det finnes mange spennende alternativer. SAS startet i sommer en rute fra København. En tur retur reise med dem gir nok poeng til en innenriks flyreise hvis du er medlem i Eurobonus. Norwegian flyr fra slutten av mai 2014 direkte fra Oslo til Oakland flyplassen rett utenfor San Francisco. Har du lyst å prøve Airbus 380 har Lufthansa en rute via Frankfurt.

Hotell anbefalinger og tips for San Francisco:
Hoteller er generelt dyre i San Francisco og snittpris for et hotellrom i 2016 ligger på 227 USD for 3 stjerner og 277 USD for 4 stjerner i følge statistikk fra Hotels.com. Så du må regne med å betale over kr 2000 per natt for et fornuftig hotell i høysesong. Området rundt Fishermans Wharf er et populært sted å bo selv om mange mener området er litt for kommersialisert. Vil du bo i mitt i sentrum og nærme shopping er Union Square området du bør se etter.

Holiday Inn Express er et hotell jeg kan anbefale i området her. Hotellet ligger i en sidegate med gå avstand til det meste og frokost inkludert hjelper på reisebudsjettet.

The Orchard Hotel er et klassisk hotell beliggende rett ved Union Square med Cable Car stopp rett utenfor dørenfor deg som vil bo mitt i sentrum og nærme shopping

Litt rimeligere hoteller med god beliggenhet finner du i området SoMa (South of Market). Her har du gå avstand til Union Square og er rett ved BART (t-bane) som tar deg kjapt til og fra flyplassen.

Hampton Inn er et greit alternativ i dette området med frokost inkludert.

The Mosser har små rom (med og uten eget bad) med helt grei standard for de som leter etter noe rimelig.

Er du på utkikk etter billige motell i San Francisco så ligger disse stort sett i området rundt Lombard Street.og tilbyr normalt gratis parkering som for eksempel Chelsea Motor Inn.

For å finne andre gode hoteller i San Francisco til best mulig pris prøv gjerne min søkemotor for hotell (i samarbeid med Hotelscombined). Den sammenligner priser fra alle de store bookingsidene og kombinerer dette med gjestevurderinger for å gi deg populære hoteller til best mulig pris.

Ønsker du å spare over 15% på dine hotell bookinger bør du lese min artikkel om rabatt på hotell.

Restaurant anbefalinger:
Er du i San Francisco må du ikke gå glipp av spesialiteten Cioppino. Det er en tjukk og krydret fiskegryte baset på tomater, fyllt med krabbekjøtt og masse annen god sjømat. En av de beste finner du på restauranten Sotto Mare i det italienske kvarteret North Beach. Vil du spise med utsikt mot San Franciso Bay serverer også restauranten McKormik & Kuletos både Cioppino og mye annet godt. Til lunsj kan vi anbefale et besøk på House of Nanking i Chinatown.

Tips San Francisco


Sightseeing:
Jeg kan anbefale å starte et besøk i San Francisco med en rundtur med Hop-On-Off buss, det gir deg et greit overblikk over byen. Big Bus Tours har turer som krysser Golde Gate Bridge med stopp på begge sider for foto. Ellers er en tur med Cable Car nesten obligatorisk. Bor du på Fisherman´s Wharf bør du stå opp tidlig og ta turen fra Hyde Park stasjonen på morgenen, køene blir utrolig lange utover dagen. Skal du tilbake fra Union Square spaser et par stopp fra endestasjonen da får du plass mye fortere. Jag kan også anbefale å leie bil noen dager og ta en kjøretur til Sausolito og oppover til vinområdene i Napa Valley. Les gjerne også min pristest og artikkel om billig leiebil i San Francisco hvis du har behov for leiebil.

Shopping:
Shopping i San Francisco er i stor grad konsentrert rundt Union Square. Her finner du de store varehusene som Macy´s og mange av de store kjedene har sine filialer i gatene rundt. Er du på utkikk etter outlet så finnes også Marshalls, Ross osv i området. Vil du ut på skikkelig outlet shopping må du reise litt ut av byen. I Milpitas (48 miles mot syd) finner du Great Mall med over 200 butikker. Du trenger bil for å komme hit. 

Håper disse reisetips hjelper dere til et hyggelig opphold i San Francisco. Har du noen spørsmål så still de gjerne på vår Facebook side!

Anbefalte sider om San Francisco:
Spotlight San Francisco - tips fra Visit California


Kommentarer

Noen tips:

Anbefaler å besøke Alcatraz, når man ført er i San Francisco.
Da bør man booke dette tidlig, da det ofte er utsolgt flere uker i forveien.
Du kan booke dette her: www.alcatrazcruises.com

Hvis du har lyst til å utforske byen på egen hånd med bil, så har de faktisk laget en rute som tar deg innom stort sett alle severdighetene.
Denne ruta heter 49 Mile Scenic Drive, og er faktisk merket med egne skilt, slik at det er relativt enkelt å finne frem. Sist gang jeg var i byen, delte vi ruta i to, og brukte ett par dager på den.
Mer info om den finner du her: www.sanfrancisco.travel/article/49-mile-scenic-drive
Reisetips sa…
Takk Jon-Roar for gode innspill.

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World