Hvor er det billig å reise på storbyferie?

Den amerikanske reisesiden Priceoftravel utgir årlig en index på prisnivåer for turister i Europeiske storbyer. Denne beregner kostnaden per person for en natt i Mai (lavsesong) på 3 stjerners hotell, en taxitur, inngang til et museum, mat og 3 øl. Dette gir en god pekepinn på prisnivået på storbyferie i de ulike byene om man sammenligner disse med døgnprisen på rundt kr 1000 for Oslo. Dette kan også gi noen tips på nye destinasjoner for billig storbyferie man ikke har tenkt på tidligere.

Nå er 2017 utgaven kommet og vi har tatt en titt på årets resultater. Ikke uventet domineres også årets indeks av byer i Østeuropa men dessverre er mange av vinnerne lite tilgjengelig med direkte fly.

Bucharest:
Årets vinner Bucharest gir deg billigst storbyferie med et budsjett på litt over kr 300 per døgn. Bucharest har et sagnomsust uteliv og pengene rekker langt når en halvliter øl bare koster rundt 13 kroner. Flyforbindelsene fra Norge er ikke de beste men du kan fly hit 2 ganger ukentlig med Wizzair fra Sandefjord. I min søkemotor for hoteller (i samarbeid med Hotelscombined) finner du mange rimelige hoteller i Bucharest. En natt på et bra 4 stjerners hotell kan du finne til fra kr 600 per natt.  

På topplisten over byer med billig storbyferie finner du flere populære destinasjoner med gode direkte flyforbindelse fra Norge:

Budapest:
Budapest er en klassisk reisemål for storbyferie blant Nordmenn og kommer på en god 5. plass med et dags budsjett på rundt kr 400. Byen er full av historiske og kulturelle opplevelser og byr på billig mat og drikke. Ettersom byen er populær bør du være tidlig ute med fly bookinger.

Billig storbyferie - Budapest


Krakow:
En av mine personlige favoritter for billig storbyferie er Krakow som har klatret opp til en god 3. plass og er kåret til "best bargain in Europe" med et prisnivå på rundt kr 390 per døgn Les min artikkel om storbyferie i Krakow for hotell anbefalinger og tips hva du kan finne på.

Split:
Split i Kroatia gir en flott kombinasjon av storby og kystliv. Prisnåvet er behagelig etter Europeisk standard. Her har prisene gått opp en del i 2017 og du må nå regne med et prisnivå på rundt kr 600 per døgn.


Billig storbyferie - Split


Warszawa:
Har du lyst å bo på luksus hoteller til billige priser kan jeg også varmt anbefale storbyferie i Warszawa. Byen har falt til en 14. plass i denne undersøkelsen men er fortsatt veldig billig. Du spiser en 3 retters middag på en middels restaurant for litt over 100 kroner og betaler rundt kr 18 for en halvliter. VG har kåret byen til storbyen med Europas billigste 5 stjerners hoteller. Prisnivå per døgn ligger her på rundt kr 600.

Vil du finne inspirasjon eller tips til din neste storbyferie eller lurer på prisnivået hos dine favoritter kan du lese hele undersøkelsen hos Priceoftravel. Lurer du på hvordan norske byer har gjort det i denne testen så ligger Bergen nå på 51 av totalt 55 plasser, 

For tips om hvordan du får bestilt din storbyferie til billigst mulig pris les gjerne mine temasider om billig hotell og billige flybilletter. Her kan du blant annet lese om hvordan du kan spare over 15% på dine hotell bookinger.

OBS - Artikkelen er oppdatert i Februar 2017 for å reflektere årets undersøkelse.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World