Billig leiebil på Gran Canaria

Billig leiebil Gran Canaria

Skal du til Gran Canaria og lurer på hvordan du finner en billige leiebil på flyplassen i Las Palmas fra en seriøs aktør?  Gran Canaria er en ferie favoritt blant nordmenn hele året. I tillegg til vakre strender på sydkysten tilbyr øye også vakre fjell og gamle byer på nordkysten. Hovedstaden Las Palmas er også et besøk verdt og mange besøkere velger derfor leiebil når de besøker øya. Mange lurer på hvor de finner en billig leiebil på Gran Canaria fra et seriøst selskap
Vi har i denne pristesten valgt å undersøke prisen på en ukes leiebil i 3 populære kategorier på Gran Canaria. Perioden er påskeuken 28.03 - 03.04 med avhenting på flyplassen i Las Palmas. Vi har innhentet priser direkte fra de store utleieselskapene, formidlere som Autoeurope og en lokal aktør. 

Økonomi
(eks Ford Fiesta, VW Polo)
Mellomklasse
(eks Ford Focus, VW Golf)
Stasjonsvogn / Familie
(eks Ford C-Max, Citroen C4)
Avis
1570
2009
2564
Hertz
1524
1829
2177
Expedia
1524 (Hertz)
1829 (Hertz)
2177 (Hertz)
Holiday Autos
1193 (Avis)
1455 (Avis)
1810 (Thrifty)
Norwegian
1327 (Avis)
1612 (Avis)
2027 (Thrifty)
Autoeurope
1286 (Goldcar)
1434 (Avis)
1887 (Goldcar)
Rentalcars.com
1203 (Goldcar)
1476 (Goldcar)
1838 (Goldcar)
Cicar
1456
1610
1981

Priser innhentet 15.02 på respektive leverandørs hjemmeside. Vi har valgt billigste pris med "full til full" drivstoffpolicy uten hensyn til eventuell egenandel på forsikring. Kun leverandører som har kontor på flyplassen er tatt med.


Undersøkelsen viser at det oftest lønner seg å bestille via en formidler. Autoeurope ligger alltid blant de beste i pris på leiebiler på Gran Canaria. Det er et selskap jeg ofte bruker selv og kan anbefale. I tillegg til de gode prisene hos Autoeurope kan du med rett kredittkort oppnå ytterligere 9% rabatt på leiebil. Et annet selskap med gode priser på leiebil på Gran Canaria er Rentalcars. En fordel med Rentalcars er at du kan velge å betale kun et depositum når du bestiller og resten 4 uker før du henter ut bilen.

Anbefalte leiebil selskaper på Gran Canaria
I pristester er det veldig ofte selskaper som Goldcar og Interrent som kommer billigst ut. Dette er to selskaper som en del kunder har dårlige erfaringer og scorer dårlig på kundetilfredshet. Disse selskapene hadde jeg unngått når du skal leie bil på Gran Canaria. Betal heller noen hundrelapper ekstra for et seriøst selskap og unngå masse styr og hodebry. Hertz, Thrifty og Europcar er eksempler på seriøse leiebil selskaper med fornøyde kunder.

Leie av minibuss
Er dere en stor familie på tur og trenger plass til flere enn 4 personer? Se opp får såkalte minibusser med 5+2 seter som Seat Alhambra og Volkswagen Touran. Disse har 2 klappseter i bagasjerommet og bruker du disse får du ikke med deg noe bagasje. Skal du ha en minibuss med ok plass bør du gå for en Volkswagen Transporter, Mercedes Vito eller tilsvarende.

Drivstoff regler og egenandel på forsikring
Vær obs på at mange leiebil firmaer på Gran Canaria opererer med kunstig lave priser og "lugubre" drivstoff regler der du må kjøpe en tank med bensin til overpris. Jeg anbefaler å styre unna disse aktører og har i denne testen kun tatt med priser der du selv fyller bensin. På min temaside om billig leiebil kan du lese mer om drivstoff regler og hva du generelt bør tenke på før du leier bil i Spania. Hos de fleste utleiere er det også en ganske høy egenandel på forsikringen som du kan beskytte deg mot med en egenandels forsikring via kredittkort eller reiseforsikringen. 

Et bra alternativ på Gran Canaria som jeg har benyttet selv er den lokale utleieren Cicar. Alle deres priser er uten egenandel på kaskoforsikringen og for barnefamilier blir leiebilen ekstra billig da de tilbyr gratis bilstoler for de minste.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World