Reisetips og anbefalte hoteller i Los Angeles

Reisetips og hoteller i Los Angeles


Los Angeles er en by mange folk har blandede følelser om. Noen syntes ikke byen er verdt å bruke mye tid på mens andre syntes byens glitter og glamour byr på fantastiske opplevelser. Fakta er er at byen er enorm og de ulike delene lever nesten hvert sitt liv. Mange besøker byen som en del av en roadtrip i USA enten på gjennomreise eller starter her.

Santa Monica er mitt favoritt område med sine flotte strender og avslappende atmosfære. Her har du både shopping og restauranter rundt deg i gå avstand. Samtidig er du nære mange av severdighetene så området er en perfekt base. Eneste ulempe er at det også er et av de dyreste områdene for hoteller i Los Angeles. De som er ute etter nærhet til uteliv og severdigheter foretrekker normalt området rundt Hollywood. Los Angeles har en varm og tørr sommer som normalt varer fra Juni til langt ut i Oktober. Selv om byen satser hardt på å bygge ut Metro og annen kollektivtrafikk mener jeg fortsatt man bør ha bil for å komme rundt enkelt.

Flyreise:
Norwegian flyr direkte fra Oslo til Los Angeles 2 ganger ukentlig og SAS har nylig startet en rute via Stockholm med gode flytider så tilbudet er bra. Man kan fint kombinere utreise til Los Angeles med retur fra San Francisco eller omvendt.

Hotell tips og anbefalinger Los Angeles:
Los Angeles er en av de dyrere byene når det gjelder hotellpriser i USA. Snittpris på et hotellrom ligger på 175 USD i følge Hotels.com og prisene varierer veldig i forhold til beliggenhet. Siden LA er så stort avhenger spørsmålet om hvor du bør overnatte veldig av hva du ønsker å gjøre. Personlig foretrekker jeg å bo ved sjøen i Santa Monica hvor livet er litt roligere og oppdage byen herfra. Da er du fortsatt nærme Hollywood.

Ocean View Hotel  - Boutique hotell i Santa Monica med forholdsvis fornuftige priser beliggende rett ved stranda. Gågaten Third Street med shopping og restauranter ligger i gåavstand.

Seaview Hotel - Et lite motel i Santa Monica med gratis parkering for deg som vil overnatte billig og syntes beliggenhet betyr mere enn standard.

Best Western Hollywood Hills - Et hyggelig hotell med fornuftige priser som ligger ikke langt fra Hollywood.  med fornuftige  priser. Rommene er innredet med ulike filmtemaer.

Roosevelt Hotel - Beliggende rett i smørøyet på Hollywood Boulevard med Walk of Fame rett utenfor døren. Et klassisk Hollywood hotell hvor filmhistorien nærmest sitter i veggene-

Travellodge - Et greit alternativ hvis du er på utkikk etter billig motel i nærheten av Hollywood. Her har du gratis parkering og Metroen som stopper rett utenfor tar deg rask til både Downtown og Universal Studios.

Hotell tips og anbefalinger Anaheim:
Er planen å besøke Disneyland vil jeg anbefale å legge overnattingen til Anaheim, da er du nærme parken og prisene på overnatting er også litt lavere enn i de andre områdene.

Howard Johnson Anaheim er et populært og familievennlig hotell i gåavstand fra parken med et lite vannland for barna. Her har du mulighet for barnevennlige familierom med køysenger.

Stanford Inn & Suites er at annet hyggelig alternativ. Også her er det muligheter for familierom og en fornuftig frokost er inkludert i prisene.

For andre gode hoteller i Los Angeles til best mulig pris prøv gjerne min søkemotor for hotell (i samarbeid med Hotelscombined). Den sammenligner priser fra alle de store bookingsidene og kombinerer dette med gjestevurderinger for å gi deg populære hoteller til best mulig pris. Ønsker du å spare over 15% på dine hotell bookinger bør du lese min artikkel om rabatt på hotell.

Restaurant anbefalinger:
Los Angeles restauranttilbud spenner seg fra rimelig etniske spisesteder til kjendiskokkenes gourmetrestauranter. En av de mest kjente er Wolfgang Pucks Spago, som blant annet serverer en fantastisk California Tasting Menu for de som har lyst å legge litt penger i et av måltidene sine. To klassiske amerikanske spisesteder verdt et besøk er Canters Deli og Pig n Whistle. I Los Angeles finner du også et utvalg gode japanske sushi restauranter som Koi Restaurant.


Reisetips og hoteller i Los Angeles


Ting å gjøre i Los Angeles:
Det er nok å finne på i Los Angeles. Ta for eksempel en hel dag i Hollywood og Beverly Hills med en Hop on Hop off buss. Avslutt gjerne på kvelden med en tur opp til Griffith Observatory for å nyte utsikten utover LA Skyline (kan også gjøres på dagtid). Du bør også tilbringe minst en halv dag ute på Santa Monica Beach og Venice Beach. Er du litt kunstinteressert er Getty Center en opplevelse både for kunst utstillingene og arkitekturen og området den ligger på. Eller er jo et besøk på Universal Studios en selvfølge for mange som besøker Los Angeles.

Er barna med bør et besøk i Disneyland være på programmet. Barna kommer til å elske muligheten å treffe Elsa & Anna eller oppleve Lighting Mc Queen i Cars Land. For å oppleve begge parkene bør du beregne minst 2 dager. Hos Undercover Tourist kan du trygt forhåndskjøpe billige billetter til Disneyland og Universal Studios. Billettene få du enten som eticket eller gratis sendt til Norge om du foretrekker det

Shopping i Los Angeles:
Bor du Santa Monica har du gode muligheter i gåavstand på Third Street og Santa Monica Place. I Hollywood er du ikke langt unna The Groove og Farmers Market hvor du både shopper og spiser godt. Vil du handle på outlet bør du ta turen til Citadel Outlets som ligger en drøy times kjøring fra LA. Og så hører jo nesten litt "windowshopping" på Rodeo Drive med til opplevelsen.

Som du ser går det selvfølgelig fint å fylle en hel uke i Los Angeles med kombinasjonen av sightseeing og kanskje noen dager på en strand. Håper disse reisetips hjelper deg til et hyggelig opphold i Los Angeles. Har du noen spørsmål så still de gjerne på vår Facebook side!

Anbefalte sider om Los Angeles:
Spotlight Los Angelels - Gode tips fra Visit California


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World