Reisetips og anbefalte hoteller Stockholm

Stockholm blir ofte omtalt som Nordens Venezia på grunn av sin beliggenhet på 14 øyer. Byen har noe å tilby for enhver: Nordens beste uteliv, gode shopping muligheter og masser av kultur. Et perfekt og undervurdert sted for en langhelg spesielt om sommeren når man kan oppleve Stockholms vakre skjærgård eller rusle i en av de mange parkene.

Reisetips og hoteller i Stockholm


Hvordan komme dit:
Det går fly opp til 20 ganger om dagen med SAS og Norwegian fra Oslo og tilgangen til rimelige billetter er vanligvis bra. Fra Stavanger, Bergen og Trondheim opererer SAS en daglig rundtur. Fra Oslo går det også fint å reise med tog siden svenske SJ har startet ruter med sine X2000 tog. Reisetiden er nå nede i litt over 4,5 time som tilbringes i behagelige stoler med internet og mulighet for både mat og drikke. Sett deg i godstolen med en god bok, ta deg et glass vin og vel fremme er du rett i sentrum.

Hotell tips og anbefalinger Stockholm:
Når du er på en tur til Stockholm vil du første og fremst bo på et sentralt hotell. Jeg ville anbefalt å bo enten i nærheten av jernbanestasjonen eller i den trendy bydelen Østermalm. Noen gode alternativer er:

Scandic Grand Central er et nytt hotell rett ved jernbanestasjonen. Her har du gåavstand til shopping og gamlebyen.

Scandic No 53 er et godt alternativ i samme område for deg som vil bo rimeligere men fortsatt sentralt.

Clarion Collection Wellington ligger i en rolig sidegate i den fasjonable bydelen Østermalm. Her er du et stenkast fra Stockholms restauranter og barer for deg som vil utforske nattelivet. Hotellet serverer gratis ettermiddagskaffe og kveldsmat for de som ønsker det.

Motel L ligger litt utenfor sentrum i den hyggelige bydelen Hammarby Sjöstad. Her bor du rimelig og turen til sentrum går fint med kun 4-5 stopp med tunnelbanen. Her overnatter du også nære Globen om turen til Stockholm skyldes en konsert.

For å finne andre gode hoteller i Stockholm til best mulig pris prøv gjerne min søkemotor for hotell (i samarbeid med Hotelscombined). Den sammenligner priser fra alle de store bookingsidene og kombinerer dette med gjestevurderinger for å gi deg populære hoteller til best mulig pris. Ønsker du å spare over 15% på dine hotell bookinger anbefaler jeg å lese min artikkel med tips om rabatter på hotell.

Restaurant tips og anbefalinger:
Stockholm har et godt og variert tilbud av restauranter med alt fra gourmet stedet til hyggelige etniske restauranter med rimelig priser.

Er du ute etter svensk husmannskost er Backfickan i tilknytning til Operabaren et godt tips. Stedet er intimt med kun 28 sitteplasser. Lilla Ego er også et bra alternativ men ligger litt utenfor sentrum. Sturehof er en klassiker for de som er glad i sjømat, Her kan du blant annet få en helt fantastisk hummersuppe og skalldyr i alle varianter. Koh Phangan er et besøk verdt for de som er glad i thaimat, du finner den både på Södermalm (originalen) og Östermalm.

På Högtorget finner du en flott "Saluhall" som selger mat fra alle verdens hjørner, et godt sted å slå seg ned for litt lunsj. Også Östermalms Saluhall er et besøk verdt. Er du i Sverige er det selvfølgelig også obligatorisk med en "fika", en av de beste finner du på bakeriet Tössebageriet.

Prisnivå Stockholm:
Den svake kronekursen gjør at Stockhom ikke lenger er en rimelig destinasjon for Nordmenn. For et 3 stjerners hotell må du i Stockholm regne med en snittpris på kr 1150 men dette kan variere en del mellom ukedager og helg. Restaurantpriser har steget en god del de siste årene og ligger med dagens kurser kun marginalt (rundt 10%) under Oslo følge numbeo.com. Det samme gjelder for priser på klær og sko.. 

Sightseeing:
En effektiv måte å se Stockholm på er en tur med Hop-On-Off bussen som også kan kombineres med en kanaltur. Da får du en effektiv tur rundt til det som bør ses i Stockholm inkludert slottet og Gamla Stan. På Djurgården finner du en knippe museer som er verdt å besøke. Vasamuseet er hjem til et restaurert krigsskip fra 1628. På barnemuseet Junibacken kan du oppleve Astrid Lingrens rike (ikke bare for barn!).

Reisetips og hoteller i Stockholm


En båttur gjennom Stockholms skjærgård om sommeren er også en opplevelse. Avhengig av tiden du har kan jeg anbefale en kort tur til Fjäderholmerna eller en litt lengre tur ut til Vaxholm. Har du god tid kan det også være verdt å booke en 24 timers båttur med Viking Line til Åland. Du får muligheten å oppleve skjærgården, spise en god skalldyrs anretning og ta deg en tur i SPA til en fornuftig pris.

Shopping:
En god shoppingrunde i Stockholm begynner langs hovedgaten Drottninggaten hvor de fleste store kjedene er representert. Fortsett langs Hamngatan hvor du finner H&M sin største butikk og Gallerian. Er på utkikk etter klær og mote av den litt dyrere sorten finner du også det berømte varehuset NK her med sine mange merkebutikker. Rett bak NK ligger Biblioteksgatan med litt mere eksklusive butikker. 

Er du på utkikk etter trendy klesbutikker, retro stil eller second hand bør du ta turen til Södermalm (Stockholms svar på Grünerløkka). Her finner du blant annet butikken Grandpa med det siste innen svensk design. Ellers kan vi også anbefale et besøk i Mall of Scandinavia som er Stockholms nyeste handlesenter med 224 butikker og restauranter. Senteret ligger i tilknytning til Friends Arena i Solna som du enkelt når med lokaltog på noen få minutter. 

Reisetips og hoteller i Stockholm


Håper disse reisetips hjelper dere til en hyggelig og billig ferie i Stockholm. Har du noen spørsmål så still de gjerne på Facebook siden!

Gode linker om Stockholm:
Visitstockholm.com  - Stockholms turistkontor.
thelocal.se - Gode shoppingtips.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Prisnivå USA

Billige billetter til Disney World