12. feb. 2017

Tips på billige hoteller i London


Har du planer om en tur til London? Konkurransen på fly er knallhard for tiden og det er lett å finne en billig flybillett. Men å finne et rimelig hotell som ligger sentralt er ikke alltid like lett. London er den dyreste byen i Europa for hoteller og i snitt la nordmenn igjen kr 1679 per natt i 2015 i følge statistikk fra Hotels,com. Her er noen tips på hvordan du finner de beste prisene på hotellrom og noen anbefalinger på hoteller til fornuftige priser.

Et godt sted å se etter hoteller er Tripadvisor. Siden er mest kjent for sine brukeranmeldelser men er også en glimrende søkemotor som sammenligner priser fra de ulike bookingsidene. Denne kombinasjonen og gode muligheter til å filtrere på beliggenhet, pris og spesifikke fasiliteter gjør dette til mitt foretrukne sted å finne hoteller. 

Ønsker du å spare opp til 18% på dine hotell bookinger bør du lese vår artikkel med tips for rabatt på hotell.

Tips på billige hoteller som gir god valuta for pengene i London er:

Strand Palace Hotel er et litt eldre klassisk hotell med en perfekt beliggenhet og gåavstand til livet rundt Covent garden, Themsen og shoppingen på Oxford Street. De billigste rommene er ganske små og kun utvalgte rom har aircondition. Bestiller du rommet ditt direkte fra hotellets hjemmeside tilbyr de for tiden 15 GBP å bruke i restauranten eller baren og en flaske prosecco på rommet. Prisene er helt greie og starter rundt kr 1400 per natt.
Populært hos nordmenn er St. Giles Hotel og her er det kombinasjonen av rimelige priser og en god beliggenhet nære Oxford Street som frister. Rommene er små og hotellet er litt slitt men fungerer fint for de som vil ha et sentralt sted å bo og ikke er opptatt av høy standard.

Reiser du med barn er du sikkert på utkikk etter familievennlige hoteller med mulighet for å barnene boende på samme rom. Et bra alternativ er Park Plaza County Hall beliggende på South Bank med kort vei til severdigheter som London Eye og Buckingham Palace. Til Oxford Street er det bare noen få stopp med London Underground. Hotellet tilbyr studio leiligheter med sovesofa og god plass til en familie på 4. Ellers er også familievennlige Premier Inn populært blant barnefamilier. De tilbyr egne familierom og barn spiser gratis. De har hoteller flere steder i London.

To hotell med litt høyere standard jeg kan kan anbefale er Nadler Kensington Gardens og Nadler Soho. Førstnevnte ligger litt utenfor sentrum i populære Kensington Gardens med sine mange hyggelige restauranter. Det andre ligger mitt i smørøyet med Soho og Oxford Street rett utenfor døren.

Er du på utkikk etter et hotell som er billigst mulig men likevel ligger sentralt er Tune Hotel Paddington er godt alternativ. Her får du små men effektive rom og et bad på størrelse med det du finne på Kiel fergene. Eller og også Ibis hotellene et alternativ i den rimelige prisklassen og de finner de på mange ulike steder i London som for eksempel Ibis London Blackfriars.

Vil du ha noen flere gode sparetips les Dagbladets artikkel om hvordan du gjør London gratis


Ingen kommentarer: