30. nov. 2011

Reisetips for Island og Reykjavik
Island har alltid vært et spennende reisemål og etter finanskrisen har prisene blitt mye mere behagelige. Med våre reisetips for Island og Reykjavik kan du få en billig ferie med mye opplevelser. I følge Priceoftravel er Island nå blitt nesten 15% billigere enn Norge som ferieland.

Flyreise:
Når Norwegian starter ruter i 2012 er det 3 flyselskaper total som kniver om å fly dere til Island. Dette bør gi utslag i priskrig og billige flybilletter i året som kommer. Norwegian har akkurat lagt ut sine billetter med priser fra kr 399 en vei. Kampanjepriser med SAS til Island bruker å ligge på rundt 1100 tur / retur og gir hele 3000 Eurobonus poeng. Les våre generelle tips om billige flybilletter eller følg oss på Facebook så tipser vi når det kommer gode kampanjer!

Hotell:
Reykjavik har et stort utvalg av hoteller i alle prisklasser. Det er ofte gode tilbud fra ulike hoteller, men beste pris finner du via et søk på vår anbefalte søkemotor Hotelscombined. Det er store svingninger i prisene etter sesong så du kan spare mye ved å legge turen til vår eller høst. Et godt reisetips for hotell i Reykjavik er hyggelige og sentralt beliggende Centerhotell Tingholt, der har du gå avstand til alt. Leier du bil er Hilton Nordica et godt valg med gratis parkering og en 15 minutters spasertur inn til sentrum. Min personlige vurdering av Hilton Nordica kan du lese på Tripadvisor.


Restauranter:
En av mine favoritt restauranter i Reykjavik er Tapasbarinn. Her serveres en blanding av tradisjonelle spanske tapasretter og tapas basert på islandske råvarer. Smak på lammefilet i lakrissaus, min favoritt! Har du lyst på Sushi dra ned på havnen til Sushismidjan. Ellers er sentrum full av mange spennende restauranter, anbefaler å spise fisk og lam mens du er der oppe!

Sightseing:
Vil du se noe av Island er vårt reisetips å leie bil i stedet for dyre organiserte turer, det blir som regel billigere. For førstegangs besøkende kan vi anbefale en dagstur til Gulfoss og Islands berømte Geysir. En annen flott dagstur går ut til Blå Lagunen og gjerne kombinert med lunsj og en nydelig hummersuppe helt ute ved kysten i byen Stokkseyri og den berømte restauranten Fjorurbordid. Les våre tips for billig leiebil for å få best pris på leiebil på Island.

Shopping:
Prisnivået er blitt hyggelig og bor du i sentrum finnes mange hyggelige butikker i gågaten og shoppingsenteret Kringlan ligger ikke langt fra sentrum. Har du bil under oppholdet kan vi også anbefale et besøk i det store kjøpesenteret Smaralind. Husk å be om taxfree på alt du handler! I steden for å stå i kø på flyplassen og få utbetalt taxfree i Islandske kontanter kan vi anbefale å fylle ut skjemaene på forhånd og legge i postkassen der ute Så får du pengene refundert til ditt kredittkort i løpet av noen uker.

Håper disse små reisetips hjelper dere til en hyggelig og rimelig ferie på Island.

Har du noen spørsmål om Reykjavik er du velkommen til å stille de på vår Facebook side!


Ingen kommentarer: