30. nov. 2011

Reisetips for Island og Reykjavik


Island har alltid vært et spennende reisemål og etter finanskrisen har prisene blitt mye mer behagelige. Med våre reisetips for Island og Reykjavik kan du få en billig ferie med mye opplevelser. Med en svekket krone har prisene gått opp noe igjen med Island er fortsatt rundt 15% billigere enn Norge som ferieland.

Flyreise:
Når Norwegian startet ruter i 2012 er det 3 flyselskaper total som kniver om å fly norske turister til Island. Dette bør gi utslag i priskrig og billige flybilletter i årene som kommer. Norwegian har akkurat lagt ut sine billetter med priser fra kr 399 en vei. Kampanjepriser med SAS til Island bruker å ligge på rundt 1100 tur / retur og gir fra 1000 Eurobonus poeng. Les våre generelle tips om billige flybilletter om hvordan du kan finne de billigste flybillettene til Reykjavik

Hotell anbefalinger:
Reykjavik har et stort utvalg av hoteller i alle prisklasser. Det er store svingninger i prisene etter sesong så du kan spare mye ved å legge turen til vår eller høst. Vil du bo sentralt ligger hyggelige Centerhotell Tingholt rett ved hovedgaten og bare minutter unna de beste restaurantene og barene. Et annet alternativ er Hotel Reykjavik Marina som ligger nede ved det gamle havneområdet. Leier du bil er Hilton Nordica et godt valg i den høyere prisklassen med gratis parkering og en 15 minutters spasertur inn til sentrum. Om du er på utkikk etter et billig hotell ligger Reykjavik Lights rett ved siden av med små men moderne rom til fornuftige priser.

For andre hoteller ta en titt hos Tripadvisor eller Hotelscombined. To gode søkemotorer som sammenligner og finner billigste pris fra alle store bookingsidene og samtidig gir deg anbefalinger basert på vurderinger fra andre reisende. 

For booking av hoteller anbefaler vi Hotels.com hvor du får prisgaranti og i tillegg kan spare opp til 18% på dine bookinger ved å følge våre tips for rabatt på hotell.

Restaurant anbefalinger:
Vår favoritt restaurant i Reykjavik er Tapasbarinn. Her serveres en blanding av tradisjonelle spanske tapasretter og tapas basert på islandske råvarer. Smak på lammefilet i lakrissaus, en klassiker! Fiskmarkadurinn er en flott fiskerestaurant og deres tasting meny er en opplevelse som er verdt prisen på rundt 700 kr. Ved gamle havnen finner du også flere uformelle restauranter som selger fisk av god kvalitet.

Prisnivå (oppdatert i 2015):
I følge den amerikanske reisesiden Priceoftravel ligger prisnivået på et turistdøgn i Reykjavik på kr 1000 per døgn og dermed litt under Oslo. Priser på klær og sko ligger i følge Eurostat i snitt 10% over Norge men et godt system for tax refund jevner ut dette. På restaurantpriser kan du forvente deg at disse ligger 18% under norske nivåer i følge numbeo.com

Sightseing:
Vil du se noe av Island er vårt reisetips å leie bil i stedet for dyre organiserte turer, det blir som regel billigere. For førstegangs besøkende kan vi anbefale en dagstur til Gulfoss og Islands berømte Geysir. En annen flott dagstur går ut til Blå Lagunen og gjerne kombinert med lunsj og en nydelig hummersuppe helt ute ved kysten i byen Stokkseyri og den berømte restauranten Fjorurbordid. Les våre tips for billig leiebil for å få best pris på leiebil på Island.

Shopping:
Prisnivået er blitt hyggelig og bor du i sentrum finnes mange hyggelige butikker i gågaten. Også shoppingsenteret Kringlan ligger ikke langt fra sentrum. Har du bil under oppholdet kan vi også anbefale et besøk i det store kjøpesenteret Smaralind. Husk å be om tax refund på alt du handler. I steden for å stå i kø på flyplassen og få utbetalt pengene i Islandske kontanter kan vi anbefale å fylle ut skjemaene på forhånd og legge i postkassen der ute Så får du pengene refundert til ditt kredittkort i løpet av noen uker.

Håper disse små reisetips hjelper dere til en hyggelig og rimelig ferie på Island.

Har du noen spørsmål om Reykjavik er du velkommen til å stille de på vår Facebook side!

Ingen kommentarer: