Billige Flybilletter

På jakt etter billige flybilletter? Her kommer mine personlige tips på de beste søkemotorer for flyreiser og hvordan du enkelt kan finne dine ønskede avganger til best mulig pris.


Min favoritt søkemotor for billige flybilletter er Momondo.

Momondo søker på tvers av mange flyselskaper og reisebyråer og viser billigste pris på dine flybilletter på valgt dato. I tillegg vises også en datooversikt med alternative datoer og priser. Du ser reisetid på de ulike alternativene og kan velge ruteplan for å kombinere ulike avganger og se pris. Til og med aktuelle priser fra Ryanair vises på ruter der de flyr. Alt i alt en veldig enkel og oversiktlig søkemotor å bruke. 
Momondo ble for en stund siden kåret til den beste søkemotor for flyreiser av den verdenskjente Frommer´s Travel Guide.

En annen søkemotor med tilsvarende funksjonalitet er Skyscanner. Her har du mulighet til å opprette en prisagent som holder deg oppdatert når prisene går ned på valgt rute og datoer.

Velg et reisebyrå med god service:

Ikke alle online reisebyråer yter like bra kundeservice har en artikkel på DinSide nylig avdekket. Ofte er det svært lange svartider på henvendelser og man får ikke noe som helt hjelp til å bestille seter, spesialmåltider etc med mindre man betaler ekstra for en servicepakke

Er du opptatt av god oppfølging er et godt tips å bruke Wideroe.no. De selger ikke bare flybilletter til sine egne avganger men til hele verden med andre flyselskaper også. Deres support svarer fort på chat og mail nesten døgnet rundt, noe som har gitt de et ekstremt godt rykte blant erfarne flyreisende. Prisene på flybilletter er stort sett konkurransedyktige og du kan velge sete selv (uten avgift) på de flyselskaper der det er mulig. Desverre kommer ikke Widerø opp på søk på billige flybilletter hos Momondo så her må du gjøre et separat søk for å finne prisen.

Les her hvordan du kan oppnå kr 60 i rabatt per flybooking hos SAS.

Hva bør du ellers tenke på når du leter etter billige flybilletter?
  • Prøv å være fleksibel i forhold til datoer for din flyreise og unngå utreise i helger hvis du kan.
  • Prøv også å søke på enkeltbilletter om du skal reise i Europa, kombinasjoner av ulike selskaper kan noen ganger bli billigere.
  • Meld deg på nyhetsbrevet til de flyselskap som flyr dit du vil. Ofte legger de ut tidsbegrensede tilbud på billige flybilletter og kan du bestemme deg fort kan du du gjøre kupp. Du kan også melde deg på vårt nyhetsbrev (til venstre) eller følge oss på Facebook, vi tipser om de beste tilbudene!.
  • Ikke betal for reisebyråenes avbestillingsforsikringer. Har du ikke en helårs reiseforsikring som dekker avbestilling så skaff deg et kredittkort med gratis årsavgift og avbestillingsforsikring inkludert og betal med det.
  • Ikke betal for reisebyråenes konkursforsikringer. Går flyselskapet konkurs må kortselskapet betale tilbake pengene i følge norsk lov dersom du har betalt med kredittkort (gjelder ikke debitkort).
  • Har du funnet en billig flybillett hos et reisebyrå så dobbeltsjekk hva samme billett koster direkte hos flyselskapet. Hvis prisen er omtrent det samme så foretrekker jeg å booke direkte. Det er som regel lettere å kontakte flyselskapet direkte om det skulle være behov for det.
  • Er dere flere som skal reise? Da kan det være verdt å dele opp bookingen i to. Søker du feks på 4 plasser og flyselskapet kun har 2 igjen til billigste pris så vises neste prisnivå for alle 4. VG skrev nylig en artikkel om dette.
  • Noen ganger kan det faktisk lønne seg å bestille fleksible billetter hos SAS eller Norwegian.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Hotelltips i London - Bo bra og billig