Billig Cruise

På jakt etter billige cruise i Karibien eller Middelhavet? 

Her kommer våre personlige tips på hvordan du kan finne ditt drømmecruise til Karibien eller Middelhavet til best mulig pris.Cruise har blitt en ettertraktet ferieform for folk i alle aldre og familiesituasjoner og prisnivåene er blitt hyggelige de siste årene. De vanligste reisemålene er Karibien og Middelhavet men også alternativer som Alaska, Mexico og mellomøsten fra Dubai begynner å bli mere populære.

For å få sikre det et billig cruise kan du følge våre tips nedenfor. Vi reiste selv på en ukes cruise i November i fjor med Princess Cruises i Karibien med flybillett, lugar med balkong og 4 netter på gode hoteller i Florida for rundt 11.000 per person ved å følge tipsene på denne bloggen.

cruise i karibien


Her er våre beste for å finn et billig cruise:

 • Reis i perioder med lavere etterspørsel. Prisene styres av tilbud og etterspørsel og cruiseskip går svært sjeldent med tomme lugarer. Tiden før og etter skoleferie samt rett etter orkansesongen i november for cruise i Karibien er perioder som kan anbefales for å finne billige cruise.
 • Liker du å planlegge ferien selv fremfor å kjøpe ferdig pakke fra et norsk reisebyrå så sjekk prisene på noen av de store amerikanske nettreisebyråene. Konkurransen er stor og prisene ofte lavere enn i Norge. Cruisedirect.com er en av de store seriøse aktørerene hvor det er mulig å bestille billig cruise online fra Norge. Hos de fleste andre må du ringe hvis du vil booke fra utlandet. Dessverre har noen cruiseselskaper oppdaget at mange bruker denne metoden og blant annet Holland American Line og Princess Cruises har nå forbudt amerikanske reisebyråer å selge til kunder utenfor USA. Men hos de fleste andre kan du fortsatt spare penger på denne måten.
 • Skal du reise i middelhavet så går mange av cruisene fra Barcelona, Roma eller Venezia. Til disse byene kan man finne gode priser med lavprisfly hvis du pakker reisen selv. Les tipsene på vår side om billige flybilletter for tips om hvordan du finner billigst mulig pris.
 • Bestill gjerne tidlig da er prisene ofte lavest. Hos de fleste cruiseselskaper kan du avbestille uten kostnader eller mot et lite gebyr inntil 6-9 uker før avgang. Skulle prisen på ditt cruise bli billigere før grensen for avbestilling uten kostnader er nådd, ta kontakt med reisebyrået. Cruiseselskapet vil antagelig gå med på enten å gi deg den nye prisen eller godskrive mellomlegget som "Onboard Credit". Dette for å unngå at du avbestiller gratis og bestiller på nytt. Noen cruiseselskaper (feks Carnival) har nå begynt med ekstra billige priser på cruise hvis du bestiller tidlig og aksepterer at turen ikke kan avbestilles.
 • Et annet alternativ er å følge med på prisene akkurat når fristen for å avbestille uten kostnader går ut. Mange amerikanere ombestemmer seg eller booker dobbelt og avbestiller den ene turen rett før fristen. Blir det mye ledig da setter cruiseselskapet raskt ned prisen!
 • Eller gjør det motsatte og følg med på restplass tilbud og hopp på i siste liten i perioder hvor etterspørselen er lav. 
 • Vil du ha billigst mulig cruise så gå for en innvendig lugar, da er prisene ofte ekstremt lave. Hvis du er typen som uansett tilbringer tiden i land eller på soldekk så kan du kanskje klare deg fint uten vindu? Selv foretrekker jeg lugar med balkong så jeg kan nyte starten på dagen med champagnefrokost på balkongen (mulig mot tillegg hos Princess). 
 • Er du ikke opptatt av å velge lugaren din på forhånd så se etter "Guarantee Stateroom". Da er du garantert en lugar i minimum den kategorien du har valgt men cruiseselskapet tildeler lugaren og du kan ende opp i en høyere kategori. Jeg booker bare denne typen og har alltid vært fornøyd og fått en bedre lugar enn jeg har betalt for.
 • Se etter spesialtilbud med "Onboard Credit" eller "Gratuity Included". Da får du enten satt inn litt lommepenger du kan bruke ombord eller slipper å betale den obligatoriske tipsen på rundt 10 USD per person per dag. Penger spart det også.
 • De siste årene har trenden med all inclusive også kommet til cruisebransjen. De fleste selskap tilbyr nå cruise hvor drikkevarer er inkludert i prisen. En gode oversikt over hva dette koster finnes hos Cruisecritic. Noen selskaper som Celebrity og NCL kjører også kampanjer fra tid til annen hvor du får drikkepakker inkludert i prisen. Følg med på sidene til Cruisedirect som ofte annonserer disse tilbuden.
 • Reiser du meg barn se etter spesialtilbud for barn. Fra tid til annen kommer cruiseselskap med spesialtilbud der du kan ta med barn for en ekstra lav pris. Desverre kommer disse tilbudene sjeldent for avganger i skoleferier.
 • Følg oss gjerne på våre Facebook sider. Der omtaler vi fra tid til annen ekstra gode tilbud vi kommer over!

Les hvordan du kan få 3% rabatt på cruise og og opp til 18% rabatt hos Hotels.com på vår side om gode rabatter på fly, hotell og leiebil.

På bloggen har vi også en artikkel med reisetips for Miami som mange besøker før eller etter cruise og en oversikt over billig leiebil i Miami og Florida


En ting å være obs på:

Velger du å pakke ditt cruise selv så legg til minimum 1-2 netter før cruiset starter. Da unngår du å komme for sent til ditt cruise i tilfelle flyforsinkelser og rekker å kjøpe en ny dress å reiseforsikringens regning om bagasjen er forsvunnet. Cruiseselskapet er nemlig ikke ansvarlig for at du rekker avgangen når du ikke har booket fly via dem.

Anbefalte sider og artikler om billig cruise:

Cruisecritic - Amerikansk side med masser av informasjon rundt cruise. Alt fra vurderinger av cruiseskip til informasjon og tips om al verdens cruisehavner.
Priceoftravel - Har en god oversikt over prisnivåene til de ulike selskapene (gjelder cruise i Karibien)


  Kommentarer

  Anonym sa…
  Så flott at du deler dine gode erfaringer. Skal benytte meg av dine tips 😃

  Populære innlegg fra denne bloggen

  Reisetips Gdansk og Sopot

  Reisetips og anbefalte hoteller i Las Vegas

  Hotelltips i London - Bo bra og billig