Billig Hotell

Billig Hotell

På jakt etter billig hotell? Her kommer mine personlige tips om hvordan du finner et hotell etter dine ønskemål til best mulig pris. Jeg forteller deg hvilke søkemotorer som fungerer best og hvordan du kan spare penger og oppnå rabatter på dine hotell bestillinger.

Først og fremst anbefaler jeg å bruke en søkemotor som søker igjennom alle de store bookingsidene og viser deg hvor du finner ditt favoritt hotell til billigst mulig pris. Uansett om du allerede har bestemt deg for hvilket hotell du vil bo på eller trenger noen gode forslag på hotell så hjelper en søkemotor deg på veien. De beste kombinerer pris med gjestevurderinger for å komme opp med gode forslag. 

Hotelscombined
Hotelscombined er en god motor som søker på tvers av de største bookingsidene og hotellkjedenes egne hjemmesider og viser deg hvor du finner best pris. Du kan velge å sortere hotellene etter popularitet, pris eller filtrere etter den prisen du er villig å betale. Alternativt kan du velge å få hotellene vist på et kart også.


Billig Hotell

Hotelscombined viser også en bra oppsummering av alle gjestevurderinger som er gjort av reisende på de store bookingsidene samt en totalscore basert på disse. Alt i alt en bra søkemotor både for å bestille ditt favoritt hotell billigst mulig og sammenligne hoteller.

Trivago
En annen god søkemotor som også sammenligner hoteller og finner beste pris er trivago.no. Også her får du opp en score basert på gjestevurderinger og i tillegg gode muligheter til å filtre på ønskemål:

Billig Hotell


Sjekk på hotellets egen hjemmeside og ring evt. hotellet.
Spesielt hvis du skal bo flere netter kan man fra tid til annen prute ved å ringe hotellet. Slipper de å betale provisjon til bookingsidene kan de ofte gi deg en del av dette som en rabatt eller tilby deg gratis frokost, oppgradering osv.

Rabatt og bonus via kredittkortet?
Remembercard* tilbyr via sitt fordelsprogramm rabatt på hotell for bestillinger via bookingsider som Hotels.com eller direkte på hotellkjedenes egne hjemmesider (Choice, First, Radisson) dersom du betaler med kortet. Du kan for eksempel spare over 15% hos Hotels.com ved å kombinere rabatten med deres lojalitetsprogram Welcome Rewards.
*Eff. rente på Remembercard 24,6 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.483.

Meld deg inn i hotellkjedenes lojalitets programmer:
Fler og fler hotellkjeder kjører members only priser som kun er tilgjengelig for medlemmer av deres egne lojalitets program. Ofte kjører de også salg noen ganger per år og da får medlemmer som regel tilgang til prisene noen dager før alle andre. Et eksempel er Accor Hotels som 3-4 ganger årlig kjører salg med opp til 40% rabatt og frokost inkludert. Radisson og Hilton kjeden kjører tilsvarende salg. Det er ofte muligheter for å gjøre noen kupp om man venter på disse salgene.

Er du litt fleksibel og eventyrlysten og vil virkelig få valuta for pengene når du booker hotell?
Da kan du prøve å finne billige hotell på sider som Hotwire og Priceline (Name your own price). Disse to sidene selger uspesifiserte hoteller til priser som ofte ligger langt under hva man finner ellers. Begge konseptene går ut på at du velger antall stjerner og i hvilket område hotellet ligger. Først når du har valgt og betalt for hotellrommet får du oppgitt navnet og da kan det ikke avbestilles.

Hotwire er den mere brukervennlige av disse to. Du ser prisene på forhånd og også en oversikt over hvilke fasiliteter hotellet tilbyr. Hos Priceline er prosessen litt mere omfattende da du "byr" på hotellet og angir hva du er villig til å betale. Hotellene kan være både fra de store kjedene som Marriott, Hilton og Sheraton eller frittstående hoteller og antallet stjerner som angis er til å stole på.

Konseptet går ut på at hoteller selger rom billige som ellers ville stått tomme så prisene styres veldig av tilbud og etterspørsel. Du vil med andre ord spare mere på et typisk forretnings hotell i helger enn et hotell i Miami i høysesesong!

Du vil finne hoteller i USA, Karibien og de fleste storbyene i Europa. I Skandinavia er det foreløbig kun København som er tilgjengelig hos Priceline mens Hotwire nå er tilgjengelig i de fleste større byer.

Jeg har veldig god erfaring med begge sidene og bruker de så ofte som mulig. Jeg har skrevet en artikkel om å booke billig hotell med Hotwire og en om å booke billig hotell med Priceline også.

Kommentarer

Anonym sa…
Twocards tilbyr ikke 4% lengre på hotellovernattinger.
Reisetips sa…
Det er helt korrekt, informasjonen er oppdatert.

Populære innlegg fra denne bloggen

Reisetips Gdansk og Sopot

Hotelltips i London - Bo bra og billig